Coen Swager van TB&S:

"Afgelopen donderdag brak als eerste in Scandinavië de paniek uit"

Tholen - Waar de één met z'n handen in het haar zit vanwege een plotselinge vraag die gestopt is, is het bij een ander weer een gekkenhuis. "Bij ons is het echt bizar hoe druk het opeens geworden is", vertelt Coen Swager van TB&S. "Afgelopen donderdag brak als eerste in Scandinavië de paniek uit en werden daar de bestellingen verdrievoudigd. Inmiddels zijn daar de voorraden weer redelijk op peil."


Coen Swager

"De vraag vanuit Duitsland kwam minder snel op gang. Wel gaat het met de aanvoer naar de Nederlandse supermarkten hard. Dat geldt eigenlijk wel voor alle koolsoorten. We hadden verwacht dat het een paar dagen hectisch zou zijn, maar het blijft maar doorgaan", vertelt Coen. Hij ziet geen problemen in de beschikbaarheid ontstaan. "Dankzij onze teeltlocaties in Portugal hebben we voldoende product tot onze beschikking, dus als er logistiek geen problemen optreden, hebben we kool genoeg."

Omdat veel van de handel van TB&S naar vaste afnemers gaat, worden die afspraken in acht gehouden. "Op de vrije markt leidt het natuurlijk wel tot hogere prijzen", vertelt Coen. Last van tekorten aan medewerkers heeft het teelt- en verpakkingsbedrijf in Sint-Pancras ook niet. "We hebben goede voorzorgsmaatregelen genomen en volgen de maatregelen van de RIVM. Dat heeft bij ons vooralsnog niet tot uitvallers geleid."

Voor meer informatie:
TB&S
Vronermeerweg 1
1834 AX Sint-Pancras
Tel: 072-5642386
info@spitskool.com
www.spitskool.com

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven