Calogero Montana

"Misschien zullen sommige producten niet beschikbaar zijn maar we blijven hoe dan ook doorwerken"

"Ondanks de huidige noodsituatie heb ik onze partners, leveranciers en klanten geïnformeerd dat wij doorgaan met ons werk," vertelt Calogero Montana van Gruppo Montana, die verschillende teeltbedrijven (citrus en druiven) heeft in Italië en een verkoopkantoor in Frankrijk, op de groothandelsmarkt van Rungis.

Calogero Montana

"Misschien zullen sommige producten niet beschikbaar zijn, maar we zullen toch blijven doorwerken. De logistiek is tot nu toe geen probleem, dus alles gaat gewoon door. Natuurlijk hebben we maatregelen genomen in het belang van de gezondheid van onze medewerkers. Waar mogelijk werkt men vanuit huis. Op onze locaties loopt alles via strak georganiseerde ploegendiensten. Het werk op het terrein wordt in overeenstemming met de wet uitgevoerd."

Groothandelsmarkt in Rungis, Frankrijk, 16/03/2020

"De bevoorrading van Frankrijk is met 50% gedaald door het feit dat bars en restaurants gesloten zijn. De openluchtmarkten worden nu ook stilgelegd. De retailers hebben hun bestellingen zelfs verdubbeld om aan de vraag van de klanten te kunnen voldoen. Naar mijn mening zagen de Fransen de ernst van de situatie aanvankelijk niet helemaal in, want op zondag 15 maart waren er genoeg mensen buiten in parken en op straat omdat het een mooie dag was. De Franse autoriteiten hebben wel gezorgd voor surveillanceplekken op de markt in Rungis, wat een goede zaak is."

Beschermde wijngaarden

"We proberen ons best te doen om de gevaren te beperken, maar de campagne moet doorgaan. Planten wachten niet! De Siciliaanse sinaasappelcampagne is bijna voorbij en we maken ons klaar voor de druivenoogst. De druiven zien er overigens goed uit ondanks het gebrek aan regen. Onze Victoria druiven bijvoorbeeld, doen het goed in de kassen. In de vollegrond wachten we nog op de juiste kwaliteit."

De Franse president Emmanuel Macron kondigde intussen beperkingen voor minstens 15 dagen aan die vergelijkbaar zijn met de beperkingen die in Italië gelden. Hij verklaarde dat er steun zal worden verleend aan bedrijven. Bovendien zullen de EU-grenzen worden gesloten.

Voor meer informatie:
Montana Groupe
70 Rue de Montpellier
94650 - Rungis
Frankrijk
+ 33 6 12 97 48 69
montanacl@hotmail.fr


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven