Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Morrisons betaalt direct uit wegens coronavirus

Duitsland: Schwarz Group benoemt nieuwe CEO
Schwarz Group, het moederbedrijf van Lidl en Kaufland, heeft Gerd Chrzanowski aangesteld als nieuwe CEO. Chrzanowski volgt per direct zijn voorganger Klaus Gehrig op. Chrzanowski is een veteraan binnen de retailsector, die eerder in de periode van 2008 tot 2014 al lid van de raad van bestuur van Lidl was. Daarna nam hij de leiding op zich van Schwarz Zentrale Dienste. In de lente van vorig jaar werd Chrzanowski benoemd tot onderdirecteur onder Gehrig.
Bron: esmmagazine.com 

Morrisons betaalt Britse leveranciers direct uit wegens coronavirus
De Britse supermarktketens gaat zijn kleine lokale leveranciers direct uitbetalen, zodat ze meer zekerheid krijgen gedurende alle onrust omtrent het coronavirus. Volgens een woordvoerder van Morrisons is het nieuwe betaalbeleid bedoeld om leveranciers door deze zware tijd te helpen. Morrisons is de eerste grote Britse supermarktketen die op deze manier de lokale sector tegemoet komt. Eerder werden vanuit de Britse overheid maatregelen getroffen om kleine ondernemingen en de Britse economie als geheel te ondersteunen.
Bron: bbc.com 

VK: "Costcutter Supermarkets Group ter overname aangeboden"
Drie anonieme bronnen beweren dat Costcutter Supermarkets Group ter overname wordt aangeboden. Naar verluid zou het moederbedrijf Bibby Line Group zijn begonnen met een formeel proces om de buurtwinkelketen van de hand te doen. Dit proces zou plaatsvinden in samenwerking met PricewaterhouseCoopers (PwC). Verschillende geïnteresseerde partijen zouden overeenkomsten voor een geheimhoudingsplicht hebben ondertekend, zodat ze toegang konden krijgen tot vertrouwelijke financiële informatie over Costcutter. Een woordvoerder van Costcutter weigerde commentaar op de geruchten over de desinvestering.
Bron: betterretailing.com

Litouwen: meer vraag naar AGF bij Maxima
In 2019 nam de vraag naar groente en fruit bij de in Litouwen gevestigde keten Maxima significant toe. De afzet van groente steeg jaar op jaar met 15%, terwijl bij fruit en zachtfruit de groei in omzet neerkwam op 33%. Volgens Maxima is deze toename in omzet te verklaren door de vermindering in BTW van 5%, die in januari 2018 specifiek werd geïntroduceerd voor de categorie van groente en fruit. In 2019 waren aardappelen, tomaten, komkommers en kool de meest populaire lokale groentes bij Maxima-winkels. De meest populaire fruitsoorten waren appelen, aardbeien, cranberry, peren en frambozen. Consumenten in Letland kochten in het afgelopen jaar ook vaak blauwe bessen. De omzet van blauwe bessen nam in vergelijking met 2018 met bijna 4,5 keer toe.. In de eerste twee maanden van 2020 is volgens Maxima de vraag naar mango's verdubbeld.
Bron: esmmagazine.com 

Picnic neemt pakketten in van online consumenten
De Nederlandse online supermarkt gaat pakketten aannemen, die klanten terug willen sturen naar online retailers. Er wordt hiervoor samengewerkt met de pakketbezorgdienst DHL. Vanaf begin april kunnen de terug te sturen bestellingen aan de Picnic-bezorger worden meegegeven, als deze de bestelde boodschappen bij de betreffende klant komt afleveren. "Het aantal pakketten dat wordt geleverd neemt steeds meer toe, maar op deze manier kunnen we de logistiek beter en efficiënter controleren", aldus CEO Michiel Muller. “Onze bezorgers komen toch in de buurt dus kunnen ze makkelijk de terug te sturen pakketten innemen, in plaats van dat iemand van DHL hetzelfde traject af moet leggen”.
Bron: ecommercenews.eu 

Hong Kong: meerdere kandidaten voor overname City’Super
De investeerders China Resources, Yonghui Superstores en een aantal particuliere investeerders zijn enkele van de partijen met een interesse in de overname van de in Hong Kong gevestigde supermarktketen City’Super. De huidige eigenaar The Fenix Group is van plan om een meerderheidsbelang in de keten van de hand te doen. Dit aandeel heeft mogelijk een waarde van tussen de US$300mln en US$400mln (tussen de €268,9mln en €358,5mln). Het bedrijf zal waarschijnlijk later deze maand of in het begin van april kandidaten oproepen om een bod te doen. Dit is echter afhankelijk van de situatie omtrent het coronavirus. De miljardair Peter Woo heeft een minderheidsbelang in City'Super, waar hij naar verwachting geen afstand van zal nemen. Enig overleg voor de overname van het belang van The Fenix Group bevindt zich verder nog in een vroeg stadium. Mogelijk vindt de overname in het geheel niet plaats.
Bron: insideretail.asia 

India: Flipkart vraagt toestemming voor eigen supermarkten
Het Indiase e-commerceplatform Flipkart heeft bij de Indiase overheid toestemming gevraagd om zelf supermarkten op te mogen zetten. De dochteronderneming van het Amerikaanse Walmart heeft bij het ministerie voor promotie van industrie en binnenlandse handel een vergunning aangevraagd. Naar verwachting zal met drie maanden duidelijk worden wat de overheidsinstantie voor besluit hierover neemt. In oktober van vorig jaar heeft het bedrijf onder de naam Flipkart FarmerMart een online supermarkt laten registreren. Naar verluid zal Flipkart hierin ₹25mld (€301.900) investeren. De aanvankelijke plannen houden in dat Flipkart bestellingen voor consumenten af zal leveren via lokale winkels, die op het platform van Flipkart zijn aangesloten.
Bron: insideretail.asia 

JD.com huurt bank voor beursgang in Hong Kong
De Chinese ecommerce-gigant JD.com heeft naar verluid de Bank of America en UBS in de arm genomen voor een tweede beursgang in Hong Kong. Het bedrijf volgt daarmee het voorbeeld van zijn grootste concurrent, Alibaba Group Holding, dat eerder al zijn weg naar de aandelenbeurs van Hong Kong vond. Volgens twee anonieme bonnen zou de beursgang al in medio 2020 plaats kunnen vinden. JD.com, waarvan de marktwaarde wordt geraamd op $58,2mld (€52,2mld), weigerde commentaar op de geruchten. Ook de twee genoemde investeringsbanken onthielden zich van reacties.
Bron: reuters.com 

Walmart benoemt nieuwe CEO voor Indiase tak
Walmart India krijgt naar verluid in de persoon van Sameer Aggarwal een nieuwe CEO. Sameer Aggarwal volgt volgens een anonieme bron Krish Iyer op, die meer dan zes jaar aan het roer van Walmart India heeft gestaan. Iyer zal vervolgens een adviserende rol binnen het bedrijf aannemen, gezien zijn contract met Walmart pas in het volgende jaar af loopt. Walmart India weigerde enig commentaar op het gerucht omtrent de aanstelling van de nieuwe CEO.
Bron: tech.economictimes.indiatimes.com 

VS: UNFI verkoopt 15 Cub Food-locaties
United Natural Foods Inc. (UNFI) gaat de vastgoedlocaties van 15 Cub Food-winkels verkopen voor $170mln (€152,4mln). Het totale gecombineerde oppervlak van de vaste activa die worden overgenomen beslaat iets minder dan 102.200 vierkante meter. UNFI probeert al langere tijd om de uit 79 vestigingen bestaande keten Cub Foods van de hand te doen. Omdat dit vooralsnog niet is gelukt, heeft het bedrijf besloten om in ieder geval het vastgoed te verkopen. De overdracht zal in augustus worden voltooid. De winkels die in de stukken vastgoed zijn gehuisvest, zullen onder beheer van UNFI blijven. Het bedrijf zal de locaties van de nieuwe eigenaar huren. De beoogde eigenaar is vooralsnog anoniem gebleven. Volgens UNFI-woordvoerder Mike Wilken zal er in de praktijk weinig veranderen voor de betreffende winkels. Totdat de overdracht wordt voltooid, wordt niet bekend gemaakt om welke 15 winkels het precies gaat.
Bron: startribune.com 

Amerikaanse retailers zetten zich schrap voor coronavirus
Bijna de helft van alle Amerikaanse retailers verwacht dat de verspreiding van het coronavirus zal leiden tot een afname in omzet. Dit blijkt uit een enquête, die werd gehouden door Digital Commerce 360. Van de meer dan 300 retailers die werden ondervraagd, gaf 47% aan dat er wegens COVID-19 op zijn minst lichte negatieve gevolgen voor de omzet worden verwacht. Digital Commerce 360 is gespecialiseerd in marktonderzoek binnen de sector voor B2B e-commerce. De resultaten van de enquête zijn gepubliceerd in het rapport “Taking the Pulse: Retailers and the Coronavirus”. Ongeveer 9% verwacht dat de negatieve gevolgen significant zullen zijn.
Bron: supermarketnews.com 

VS: Dollar General vergroot distributieprogramma
Dollar General is dit jaar van plan om zijn distributieprogramma voor DG Fresh in schaal te verdubbelen. Het DG Fresh-programma is gericht op de afzet van versproducten en diepgevroren producten. Tijdens een onlangs gehouden presentatie over de afgelopen resultaten maakte CEO Todd Vasos bekend dat het programma zal worden gebruikt om met het einde van 2020 zo'n 12.000 winkels van producten te voorzien. Op dit moment worden via de eigen leveringsketen slechts 6.000 vestigingen ondersteund. Waar op dit moment nog gebruik wordt gemaakt van vijf logistieke centra, zal aan het einde van dit jaar sprake zijn van tien actieve dc's. Ook meldde Vasos dat het assortiment van ongeveer 400 winkels dit jaar wordt uitgebreid met versproducten. Dat is bijna twee keer zoveel als het aanvankelijke streefgetal van 250 winkels. Aan het einde van 2020 zullen meer dan 1.000 Dollar General-filialen een assortiment hebben, waarin groente en fruit is opgenomen. 
Bron: grocerydive.com 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven