Eerste aanplant Sekoya-blauwe bessen

Deze week zijn de eerste blauwebessenplanten van het programma Sekoya geplant op het veld in de buurt van Horst. abbGrowers mag als enige in Nederland de Sekoya blauwe bessen afzetten.

"Het aanplanten vond plaats op een koude maar prachtige dag, waarin de zon zich liet zien in een mooie wolkenlucht. Dat zorgde al vast voor een goede start voor de planten. In de al opgemaakte zandruggen werden eerst machinaal de plantgaten gemaakt door de telers. Daarna was het tijd om de planten in de grond te zetten, wat nog echt handwerk is. Nog even stevig aandrukken en de plant mag haar best gaan doen. Om het volgende jaar haar eerste blauwe bessen te laten oogsten en proeven", vertelt Leon Driessen, commercieel directeur van Driessen Blueberries.

Op de vraag waarom Driessen en abbGrowers zo enthousiast is over Sekoya, antwoordt Leon: "Sekoya staat voor twee rassen blauwe bessen: Crunch en Grande. Deze rassen volgen elkaar op in de oogstperiode die twee  maanden duurt. Het bijzondere aan Sekoya is dat het hier gaat om blauwebessenrassen met onderscheidende eigenschappen die in de teelt en afzet van belang zijn."

"Deze blauwe bessen munten uit in smaak, grootte, houdbaarheid en hardheid. Vooral de laatste twee eigenschappen kunnen veel betekenen voor het verruimen van mondiale afzetmogelijkheden", vult Fred Douven, CEO van abbGrowers aan.

abbGrowers beschikt nu over een veld waar 4 hectare planten zijn aangelegd. Volgend jaar komen daar nog eens 10 hectare bij. Dat de plant ook veelbelovend is in opbrengst, blijkt wel uit de verwachte productiegegevens. Na 5-6 jaar wanneer de plant in volle productie is, zal deze uitkomen op 15.000 kg per hectare.

Voor meer informatie:
Fred Douven
abbGrowers
Tel: 077-2300001
info@abbgrowers.com

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven