QS op de Fruit Logistica 2020:

Internationalisering en een nog betere traceerbaarheid

Ter gelegenheid van de Fruit Logistica 2020 in Berlijn heeft QS Qualität und Sicherheit aangekondigd het internationale leveranciersnetwerk voor QS-goederen verder uit te breiden. Dit zorgt voor kwaliteitsborging en betrouwbaarheid op hoog niveau. Daartoe zullen ook de controles voor de traceerbaarheid van QS-gecertificeerde goederen verder worden ontwikkeld. De traceerbaarheid van de goederen wordt in alle stadia gegarandeerd.

Om het internationale netwerk van groenten- en fruitleveranciers voor de QS-partners in de Duitse retailhandel verder uit te bouwen, breidt QS het netwerk geleidelijk en consequent uit. Vooral in Spanje en Italië is er grote belangstelling en steeds meer bedrijven onderkennen de voordelen van het QS-systeem.

Hooggekwalificeerde onderzoeksbureaus met QS-erkenning, certificeringsinstellingen en inspecteurs staan garant voor de kwaliteitsborging. Het doel van QS Qualität und Sicherheit is om nog meer leveranciers van groenten en fruit uit Zuid-Europa voor een QS-certificaat te interesseren en zo het aanbod van QS-gecertificeerde goederen uit te breiden. Op deze manier wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan de implementatie van kwaliteitsborging op een constant hoog niveau.


De QS-vertegenwoordiging op de Fruit Logistica van 2019 in Berlijn

Wereldwijde optimale productidentificatie
Een essentieel onderdeel van de internationale aanpak van QS is het waarborgen van de juiste identificatie van het product en de onbetwistbare traceerbaarheid van QS-goederen. De positieve uitslag van een internationale controle in november 2019 bewijst dat de traceerbaarheid van groenten en fruit met het QS-keurmerk vrijwel ononderbroken is gegarandeerd. De herkomst van de aangeboden goederen kon duidelijk worden bevestigd.  

In de toekomst zal QS dergelijke traceerbaarheidscontroles intensiever integreren in de reguliere systeemaudits om zo de identiteit van de goederen te toetsen. Dit wordt mogelijk gemaakt door de unieke, gefaseerde aanpak van het QS-inspectiesysteem.

Bezoek het bedrijf op de Fruit Logistica: Hal 20, Stand B-09.

Voor meer informatie over het QS-keurmerk: q-s.de


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven