Freshfel Europe roept op tot verhogen AGF-consumptie

Freshfel Europe deed een oproep voor meer aandacht voor de AGF-sector op alle beleidsterreinen tijdens de presentatie van haar prioritaire documenten voor 2019-2024 in het Europese parlement. Freshfel Europe vraagt beleidsmakers om een hogere groenten- en fruitconsumptie te stimuleren als onderdeel van een integrale verschuiving naar een milieuvriendelijker, plantaardig voedingspatroon dat beter is voor onze planeet en de gezondheid van EU-burgers. Freshfel geeft aan dat dit alleen gerealiseerd kan worden met extra betrokkenheid van de sector bij de Europese beleidsvorming gedurende de komende vijf jaar en binnen alle bestuursniveaus in samenhang met initiatieven uit de sector. 

Philippe Binard van Freshfel Europe presenteerde het nieuwste document van Freshfel getiteld ‘Fresh Fruit & Vegetables for Europe’s Future: Freshfel Europe’s Priorities for the EU Institutions 2019-2024’ aan de leden van het Europese Parlement. Hij legde uit dat door het beter positioneren van de groenten- en fruitsector beleidsmakers een vooruitstrevend en coherent beleid kunnen bepalen dat de toekomst van onze planeet waarborgt en overeenstemt met de verwachtingen van consumenten van nu tot aan 2030. Binard onderstreepte ook de voorname rol van groenten en fruit in het streven van Europa om de planeet te beschermen, een gezonde levensstijl te bevorderen en de VN-duurzaamheidsdoelstellingen te realiseren. Het European Green Deal en de Farm to Fork strategie vormen hiervan de eerste stap.

Het parlementslid Herbert Dorfmann benadrukte het belang van de duurzame teelt in deze periode van klimaatverandering. Freshfel-voorzitter Stephan Weist gaf aan dat de spelers binnen de Europese AGF-sector samen zullen blijven werken om de door de Wereldgezondheidsorganisatie aanbevolen dagelijkse inname van 400gr groenten en fruit per hoofd van de bevolking in Europa na te streven. De groenten- en fruitsector moet prioriteit krijgen op de Europese beleidsagenda zodat deze voedzame en gezonde producten een essentieel onderdeel blijven vormen van het voedingspatroon van de Europeanen.

In het document 'Europe’s ‘Fresh Fruit & Vegetables for Europe’s Future’ wordt de bijdrage van de sector aan de verlaging van de milieu-impact en verbetering van de volksgezondheid in Europa uiteengezet. In het stuk worden specifieke beleidsterreinen aangeduid die de komende vijf jaar van belang zijn zoals het gemeenschappelijke landbouwbeleid, de handel binnen de EU en wereldwijd, de toeleveringsketen, circulaire economie, plantgezondheid, voedselveiligheid, digitalisering en het gezondheidszorgbeleid om zeker te stellen dat Europa wereldwijd toonaangevend blijft op het gebied van milieubeleid, economische en gezondheidspolitiek. 

Om het volledige document van Freshfel Europe ‘Fresh Fruit & Vegetables for Europe’s Future' te lezen, klik hier

Voor meer informatie:  
Freshfel Europe
Tel: +32 (2)7771580
Email: info@freshfel.org
www.freshfel.org


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.