Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tegut in overleg met Redos voor overname Real

Ierland: Lidl opent dc in Newbridge
Lidl heeft aan de hand van een investering van €100mln een nieuw distributiecentrum geopend in Newbridge, County Kildare. De nieuwe faciliteit betreft de grootste investering die Lidl sinds 2000 in Ierland heeft uitgevoerd. Het nieuwe logistieke centrum moet leiden tot meer efficiëntie qua kosten, dat vervolgens lagere prijzen mogelijk moet maken. Vanaf januari is Lidl van plan om de prijzen van 500 producten te verlagen. In de afgelopen zes maanden heeft de discountketen al lagere prijzen ingesteld voor iets meer dan 250 producten. Het nieuwe distributiecentrum heeft de capaciteit om 49 miljoen producten te bewaren. Meer dan 60% van deze producten zijn afkomstig van een netwerk van Ierse leveranciers.
Bron: rte.ie 

China: aandelenkoers Alibaba schiet omhoog bij debuut in Hong Kong
Alibaba heeft zijn aandelen in waarde omhoog zien schieten, nadat het bedrijf zijn debuut maakte op de aandelenbeurs van Hong Kong. Op dinsdag 26 november bleek dat de koers van Alibaba op de Hang Seng Index met 6% was gestegen. Alibaba heeft eerder al eens een beursgang in de VS gemaakt, waarmee het bedrijf een kapitaal vergaarde van ongeveer US$11,3mld (€10,3mld). De beursgang in Hong Kong wordt gezien als een hoognodige stimulans voor de stad, die al langere tijd wordt gekenmerkt door politieke onrust. Er zijn zorgen dat het aanhoudende geweld de reputatie van Hong Kong als financieel knooppunt heeft aangetast.
Bron: bbc.com 

Maleisië: 7-Eleven heeft 10% meer kwartaalwinst
De winst van 7-Eleven Malaysia is in het afgelopen kwartaal jaar op jaar gezien met 10% gestegen. De omzet van de buurtwinkelketen steeg in dezelfde periode met 4,5%. Het bruto winstmarge nam met 5,1 percentagepunten toe. In het derde kwartaal heeft 7-Eleven in Maleisië 53 nieuwe vestigingen geopend, waarmee het totale netwerk op 2382 winkels staat. Voor de komende periodes ziet het ernaar uit dat de winst van 7-Eleven zich zal blijven verbeteren. "We hebben er alle vertrouwen in dat de voortdurende implementatie van onze strategie positieve resultaten zal blijven geven, ondanks enige economische tegenwind", aldus CEO Colin Harvey. "We verbeteren ons assortiment, onze leveringsketen, winkelnetwerk en digitale infrastructuur.  We zien ernaar uit om ervoor te zorgen dat 7-Eleven voor Maleisische consumenten de geprefereerde winkelketen blijft."
Bron: insideretail.asia 

Duitsland: Tegut in overleg met Redos voor overname Real
De supermarktketen Tegut is in gesprek met het vastgoedbedrijf Redos voor de overname van zeven vestigingen van de Duitse supermarktketen Real. Metro overlegt al enkele maanden met Redos, die vanuit Metro de voorkeur heeft gekregen als kandidaat voor overname van Real. Redos heeft aangegeven interesse te hebben in 280 Real-vestigingen. Een andere kandidaat voor overname is Edeka, dat volgens de Duitse mededingingsautoriteit mogelijk 87 Real winkels over wil nemen.
Bron: esmmagazine.com 

Spar Colruyt Group heropent twee supermarkten in België
De Spar Colruyt Group gaat twee gerenoveerde supermarkten in België heropenen. De betreffende winkels staan in Diest en Kalken en zullen per 28 november in bedrijf gaan. De vernieuwde winkel in Diest heeft een winkelruimte van bijna 1.000 vierkante meter, waarop 20 werknemers worden ingezet. De versafdeling is gemoderniseerd en uitgebreid met producten van hogere kwaliteit. "De reputatie van de kwaliteit van onze versproducten reikt tot ver voorbij Diest", aldus winkeleigenaar Filip Claes. "We wilden dat nog verder verbeteren. Daarom hebben we de uitrusting gemoderniseerd en hebben we de winkelruimte uitgebreid."
Bron: esmmagazine.com 

VK: Morrisons werkt met app tegen voedselverspilling
Morrisons gaat via de app Too Good To Go levensmiddelen aanbieden, waarvan de houdbaarheidsdatum bijna is overschreden. Klanten kunnen via de app direct de producten bestellen, die tegen forse kortingen worden aangeboden. De onverkochte producten met groente, fruit, broodproducten en delicatessen worden in dozen geleverd. Aanvankelijk blijft de inhoud van de doos voor de klant een verrassing, totdat deze door de klant bij de supermarkt wordt afgehaald. Op deze manier worden producten met een waarde van minstens £10 (€11,67) verkocht tegen een prijs van £3,09 (€3,60). Klanten kunnen via de Too Good To Go-app een lokale winkel uitkiezen, waar ze een doos vandaan willen halen. Ook wordt via de app voor de producten betaald. De app wordt al bij een beperkt aantal winkels gebruikt. Door Morrisons wordt de app nu ingezet bij 494 vestigingen verspreid over het Verenigd Koninkrijk.
Bron: talkingretail.com 

Israël: Yochananof breidt beursgang uit tot NIS 500mln
De Israëlische supermarktketen Yochananof heeft aangegeven dat de beursgang van het bedrijf wegens de enorme vraag met meer aandelen wordt uitgebreid. Waar aanvankelijk voor NIS460mln (€120,6mln) aan aandelen werd verstrekt, is dit aantal vergroot tot een bedrag van in totaal NIS500mln (€131,1mln). Tijdens de fase van de beursgang voor investeringsbedrijven werd de NIS460mln al bereikt, waarna ook in de publieke fase van de beursgang sprake bleek te zijn van veel vraag naar Yochananof-aandelen.
Bron: en.globes.co.il

Duitsland: Rewe breidt pakketbezorging uit
De Duitse supermarktketen biedt nieuwe mogelijkheden aan op het gebied van online thuisbezorging. Klanten kunnen nu boodschappen aan huis laten bezorgen door middel van de pakketbezorgservice van Rewe. Het assortiment waaruit kan worden gekozen bestaat onder andere uit huismerkproducten van de merken Rewe Bio, Rewe Beste Wahl, Rewe Feine Welt en Rewe Frei Von. Dit betreft zowel levensmiddelen als non-food producten. Er wordt geen minimum bestelwaarde gehanteerd.
Bron: ecommercenews.eu 

Amazon Fresh breidt uit naar Columbus
Amazon Fresh gaat zijn thuisbezorgservice uitbreiden naar Columbus. Amazon Fresh, dat onder de paraplu van Amazon Prime valt, geeft klanten met een Prime-lidmaatschap de gelegenheid om versproducten aan huis te laten bezorgen. Amazon-klanten in Columbus die al gebruik maken van thuisbezorging via Whole Foods Market kunnen direct bestellen via Amazon Fresh. Nieuwe klanten moeten zich eerst laten registreren op www.amazon.com/grocery , waarna ze een melding krijgen zodra ze de bezorgdienst kunnen gebruiken.
Bron: columbusunderground.com

Amazon wil kassavrije supermarkten openen
Amazon.com is van plan om meer kassavrije supermarkten te openen. Volgens een anonieme bron via Bloomberg wil de e-commercegigant de op arbeidskosten besparende technologie achter de kassavrije winkels op grotere schaal inzetten. Amazon maakt al gebruik van het relatief dure systeem dat bij het Amazon Go-format wordt gebruikt, waarvan 21 vestigingen verspreid over de VS actief zijn. Dit systeem gebruikt camera's en sensoren die automatisch registreren wat voor producten door de klant worden meegenomen, die vervolgens zonder gebruik van een kassa worden verrekend. Amazon weigerde enig commentaar op het gerucht dat meer kassavrije winkels zouden worden geopend. Mogelijk kiest Amazon ervoor om de technologie achter het kassavrije systeem door andere retailers te laten gebruiken. Volgens Bloomberg kan deze ontwikkeling mogelijk in het eerste kwartaal van 2020 worden ingezet.
Bron: cbsnews.com 

Publicatiedatum: