Genesis Emers, Fruitport

Importeur krijgt voet aan de grond in ‘het epicentrum van de Europese fruithandel’

Tholen - Op vrijdag 1 november opende Fruitport officieel haar nieuwe kantoor aan de Handelsweg in Ridderkerk. Een mooi cadeau voor de derde verjaardag van de Portugese importeur-exporteur. “De keuze voor de omgeving van Rotterdam lijkt mij evident,” vertelt de nieuwe manager Genesis Emers, “We zitten nu in het epicentrum van de Europese fruithandel.”

Genesis Emers, manager op het nieuwe kantoor van Fruitport

Er moet nog veel gebeuren op de locatie in Ridderkerk. “We zijn nu het bedrijf vanaf de grond aan het opbouwen, een mooie uitdaging dat mij ook veel voldoening geeft,” vertelt Genesis. “Momenteel hebben we alleen nog het kantoor en laten we de logistieke ondersteuning over aan een specialist. Zo kunnen we ons concentreren op het uitbouwen van ons bedrijf in Nederland.”

Rotterdam is niet alleen het centrum van de fruithandel maar ook een strategische locatie voor Fruitport in Europa. “Met de locatie in Ridderkerk kunnen we ons fruit van over de hele wereld importeren in Nederland en verder zenden naar ons magazijn in Polen en andere bestemmingen in Europa. Daarnaast werd al veel van de Europese handel op het hoofdkantoor in Loures, Portugal, al geregeld via Nederland.”

Het team van Fruitport in Portugal. In het midden Sandro Viegas, CEO van het bedrijf

Niet alleen wil Fruitport het nieuwe kantoor gebruiken voor het importeren en exporteren van fruit maar ziet het ook mogelijkheden op de Nederlandse markt. “80% van onze handel gaat al naar de supermarkten. Wij willen onze aanwezigheid hier op de markt verder vergroten en een belangrijke speler worden. Door onze focus op de klant en de service van ons bedrijf denken we een verschil te kunnen maken. Daarnaast hebben we met ons eigen huismerk WOW een scala aan Braziliaanse producten zoals mango, papaya en limes. De fysieke aanwezigheid helpt dan ook om onze klanten van dienst te zijn.”

Voor meer informatie:
Genesis Emers
Fruitport BV
Handelsweg 120
2988 DC Ridderkerk
Mob: +31 (0)6 48 300 686
info.nl@fruitport.pt
www.fruitport.pt


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven