Frutas E. Sánchez breidt uit in Mercamadrid

Spanje: "De supermarktsector vraagt om een snelle reactie"

“Consumptietrends veranderen en het inkorten van de reactietijd is een belangrijke vereiste om tegemoet te komen aan de vraag van retailers en supermarkten. Om te kunnen concurreren, moeten we het fruit in optimale staat verzenden. Onze investering in een grotere koelcapaciteit in Mercamadrid is van groot belang om ons te kunnen aanpassen aan een veranderende markt", stelt Esther Sánchez, directeur van Frutas E. Sánchez.

Frutas E. Sánchez, een teelt-, verpakkings-, export- en importbedrijf van groenten- en fruitproducten, beschikt sinds oktober over nieuwe faciliteiten in Mercamadrid. Deze hebben een omvang van 12.000 m², zijn verdeeld over vier verdiepingen en bieden plaats aan 200 werknemers.

Volgens Esther Sánchez maken de nieuwe faciliteiten het mogelijk om de werkzaamheden te centraliseren, hulpmiddelen te optimaliseren en kosten te beperken, hetgeen resulteert in een betere service naar de klant toe. "De reactietijd is van essentieel belang, dat was de reden om de faciliteiten te vernieuwen. Het systeem van Mercamadrid en Mercabarna is aan het veranderen. Het is belangrijk om tegemoet te komen aan de behoeften van de consument, door fruit in optimale staat aan te bieden en de reactietijd naar de retail toe te beperken".

Deze uitbreiding komt voort uit de groei van het marktaandeel van het bedrijf. Momenteel verwerkt het bedrijf 140.000 ton fruit, met appelen, peren, kiwi's, citrus en steenfruit als belangrijkste producten.

Het familiebedrijf heeft een geschiedenis van 60 jaar en beschikt over eigen teeltbedrijven in Aragón en Chili. Het hoofdkantoor is gevestigd in Madrid en het bedrijf is aanwezig in Mercabarna en Mercamadrid.

"In 2019 hebben we onze productlijn van Canarische banaan uitgebreid. Het is een feit dat de vraag toeneemt. De export van Chili naar China blijft stijgen, ook in kersen. Spanje zou naar China kunnen exporteren, maar de protocollen zijn nog niet klaar", vertelt de directeur.

Frutas E. Sánchez was het eerste bedrijf in Mercamadrid dat de benodigde vergunningen verkreeg voor de biologische lijn. Dat was in 2006. "De huidige situatie is heel anders. Van een bijna geheel biologische export verschuiven we naar een steeds sterker verankerde nationale consumptie, en de kosten dalen. Er is steeds meer bewustzijn, en de Spaanse markt consumeert steeds meer biologische producten. Het is te hopen dat dit zal leiden tot een vermindering van het prijsverschil".

De nieuwe faciliteiten zullen alle bedrijfsactiviteiten, logistiek en dienstverlening centraliseren. Het bedrijf, dat een jaarlijkse omzet van €150 mln draait, heeft 350 werknemers in dienst en beschikt over een filiaal in Chili, dat goed is voor 20% van de omzet. Frutas E. Sánchez importeert vanuit Frankrijk, Italië, Nederland, België, Chili, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Peru, Costa Rica, Zuid-Afrika, de VS, Canada, China en Nieuw-Zeeland.

De export is goed voor 20% van de omzet van het bedrijf, en is geconcentreerd in Europa en Noord-Afrika, hoewel verdere groei niet uitgesloten is.

Frutas E. Sánchez zal aanwezig zijn tijdens Fruit Attraction (10D05).

Voor meer informatie:

Frutas E. Sánchez
Esther Sánchez, directeur                        Mercamadrid, Dpto. comercial
NAVE C Puestos 5–7–9
28053 Madrid
T: +34917866576
F: +34917853590
frutas@frutasesanchez.com
www.frutasesanchez.com


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven