Pragasy Exim verscheept vanaf december Indische granaatappelen naar Hamburg

"We staan open voor zowel de groothandel als de retail"

Granaatappelen worden populairder in de Duitse en (West-)Europese handel en ontwikkelen zich in snel tempo tot een product dat het hele jaar door verkrijgbaar is. Tijdens de koude tijd van het jaar vinden daarom steeds meer granaatappelen vanuit overzee hun weg naar Europese groothandelsmarkten en naar de retail. Exportfirma Pragasy Exim LLP., gevestigd in het Indische Pune Maharashtra, heeft deze tendens herkend en zal dit jaar voor het eerst grotere volumes naar Hamburg verschepen. "Door de uiterste zorgvuldigheid op het gebied van voorbereiding, kwaliteitsmanagement, verpakking en verscheping, evenals door de aantrekkelijke prijsvorming zijn we een interessante partner voor iedere Europese grootafnemer", becommentarieert men.


De vers geplukte granaatappelen gaan direct naar de sorteerhal waar ze volgens de modernste standaard gesorteerd worden. Na de eerste sortering worden de binnenste waarden (onder andere Brix-gehalte) uitvoerig gecontroleerd, waarna uitsluitend de klasse 1 producten volgens de wensen van de klant verpakt worden. Ook bij de daaropvolgende verscheping wordt er bijzonder op de internationale standaard gelet. In totaal heeft de zeevracht zo'n 25 dagen nodig om van India naar de haven van Hamburg te komen.De granaatappelen van het ras Bhagawa worden van geselecteerde telers en leveranciers in het West-Indische teeltgebied Maharashtra afgenomen. De regio is ver buiten de landsgrenzen bekend om haar grootschalige granaatappelteelt.

De eerste granaatappelen van het ras Bhagawa zullen vermoedelijk begin december in Hamburg arriveren. "We zijn momenteel op zoek naar potentiële afnemers in Duitsland en andere Europese landen. In principe staan we open voor alle geïnteresseerden. Of het nu gaat om afzonderlijke leveringen aan groothandelaren of vaste programma's voor de retail: we zijn in staat om continu producten te leveren“, zegt Anita Grabowski, die het exportbedrijf in Europa vertegenwoordigt.De moderne hal waarin de producten voorbereid, gesorteerd en verpakt worden, staat onder toezicht van de Indische autoriteiten. Hierdoor wordt een hygiënische productieomgeving en een vlot procesverloop gegarandeerd.

Zorgvuldigheid langs de volledige toegevoegde waardeketen
Om aan de hoge standaard van de Europese handel te voldoen, let het bedrijf in het bijzonder op snelle traceerbaarheid tot aan de teelt. "We nemen onze producten op aanvraag van klanten af en beschikken daarbij over de gangbare certificeringen. Ook houden we onze klanten steeds op de hoogte tijdens de verlading en zijn we in staat hen te tonen waar de producten vandaan komen en welke etappes van de keten ze doorlopen hebben. Daarmee garanderen we onze klanten een uitstekende productkwaliteit tegen een eerlijke, concurrerende prijs", luidt het afsluitend.


Verpakte granaatappelen, klaar voor de export naar Europa.

Geplande assortimentsuitbreiding
Naast verse granaatappelen vormen mango's (april tot juni) en verschillende producten die het hele jaar door verkrijgbaar zijn (uien, cashewnoten, kurkuma en groentenmix) het exportassortiment van het bedrijf. Tot nu toe levert het bedrijf uitsluitend versproducten: in de nabije toekomst wil men het assortiment echter uitbreiden met verwerkte bijproducten. 

Rechts: Anita Grabowski zit in Hamburg en vertegenwoordigt het bedrijf Pragasy Exim LLP. in Europa.

Voor meer informatie:
Pragasy Exim LLP. INDIA
Anita Grabowski
Ansprechpartner Europa
+ 49 1724101175
ag@pragasy.com  
www.pragasy.com    


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.