Opendeurnacht trekt meer dan 5.000 bezoekers

Mabru-handelaren zetten deuren open voor grote publiekTholen - Afgelopen vrijdag op zaterdagnacht zette de Brusselse Vroegmarkt Mabru haar deuren open voor het grote publiek. Volgens directeur Laurent Nys was de editie zeer geslaagd en bezochten meer dan 5.000 bezoekers de vroegmarkt. Elke editie staat er een land centraal. Twee jaar geleden was dit Portugal, dit jaar was het Colombia. Vijftien producenten uit het Latijns-Amerikaanse land stelden hun producten ten toon zoals: bananen, ananas en exoten, maar ook koffie, bloemen en rum. 

Klik hier voor de fotoreportage.


Alco Kappé (All Nuts), Alexander Van Orshaegen (Group ADW) en Marlayne Kappé (All Nuts)

Bij handelaar Bollaerts Primeurs stonden de producten van Cibel, Cebon en All Nuts in de kijker. Een groot gamma aan citrusproducten stond opgesteld bij het populaire Cibel-wagentje. Fruit Vandepoel stond de afgelopen weken in de spotlights toen het nieuws naar buiten kwam dat Guy Claessens en Paul Ponnet het bedrijf hadden overgenomen. "Voorlopig verandert er nog helemaal niks aan de bedrijfsvoering, maar drie jaar geleden zijn mijn vrouw en ik opzoek gegaan naar opvolging en bij Guy en Paul uitgekomen. Klanten zullen mij de komende tijd nog gewoon in Brussel kunnen vinden", vertelt Wim Vandepoel. 


Wim Vandepoel


De kersverse eigenaren van Fruit Vandepoel: Paul Ponnet en Guy Claessens

Klik hier voor de fotoreportage.

Hoewel het licht even was uitgevallen, zat de sfeer er bij het team van BelOrta goed in. De veiling had een groot gamma aan producten meegenomen om tentoon te stellen, maar ze pakten groots uit met de Migo-peer


Het team van BelOrta was nog lang niet moe


Frank Valckenier met zijn zoon en dochter

Volgens Franck Valckenier van het gelijknamige handelsbedrijf is het drukker met bezoekers dan met kopers. "Het is dit weekend autoloze zondag. Hierdoor zijn steden niet met de auto te bereiken en kunnen bijvoorbeeld marktkramers ook moeilijk de stad in geraken. Daarom hebben veel klanten besloten om zondag geen markt te houden."


Ludger Nollet van Nollet Fruit

Bij Ludger Nollet van Nollet Fruit gaat de handel gewoon door, maar tussen zijn klanten door spreekt hij de bezoekers. Een groot assortiment van appels en peren staat mooi uitgestald. "Het is nog wat rustig op de hardfruitmarkt, maar ik verwacht dat deze binnenkort wel aan gaat trekken. Appels en peren hebben wat kouder weer nodig. Dus kom maar op met het weer."


Ton Theunissen voor de mooie presentatie van Zespri. 


De mannen van Motrac Linde: Rudy Kottas, Luc Doumen en Cedric Dumont


Stefan Bosmans en Yannick van Michel Fruit

Klik hier voor de fotoreportage.

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.