Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Project levert bijdrage aan verduurzaming van Zeeuwse fruitteelt

'Meer Natuur voor Pittig Fruit' ontvangt subsidie van Provincie Zeeland

De provincie Zeeland subsidieert het project 'Meer Natuur voor Pittig Fruit' van de Stichting Landschapsbeheer Zeeland. Het project levert een bijdrage aan de verdere verduurzaming van fruitteelt in Zeeland door het mogelijk maken van bestuiving door wilde bijen, het toepassen van groene gewasbescherming en het stimuleren van biodiversiteit in en om de boomgaarden. Het project loopt ruim 3 jaar en ontvangt 107.000 euro subsidie. De gemeenten Borsele, Kapelle en Terneuzen dragen gezamenlijk 40.000 euro bij, de deelnemende fruitbedrijven en particulieren samen 30.000 euro.

Aan de slag
Stichting Landschapsbeheer Zeeland gaat met 25 fruittelers en 5 particulieren uit Borsele, Kapelle en Terneuzen aan de slag. Er worden onder andere nestblokken voor metselbijen geplaatst in boomgaarden en bloemstroken gezaaid om de natuurlijke bestuiving van het fruit te stimuleren. Bloemstroken zorgen voor het aantrekken van bestuivende insecten. Een mengsel van bloemen zorgt voor een langere beschikbaarheid van voedsel voor insecten. Een deel van die insecten zijn natuurlijke plaagbestrijders in de boomgaarden. De biodiversiteit zal hierdoor toenemen en ook de kwaliteit van het bestoven fruit.

Bron: Provincie Zeeland

Publicatiedatum: