Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Wederom hoogste AGF-versrapportcijfer voor Lidl

Tholen – De top drie in AGF was al enige tijd geleden bekend gemaakt. De volgorde daarvan werd gisteren duidelijk. Lidl behaalt wederom het hoogste rapportcijfer voor hun AGF-afdeling en blijft nummer 1. GfK moet daarvoor de rapportcijfers in honderdsten achter de komma uitdrukken. Nettorama volgt Lidl namelijk op de voet met een cijfer dat slechts 0,03 lager ligt. Albert Heijn is nummer 3 in de klas van AGF met een rapportcijfer van 7,33. Dat maakte onderzoeksdirecteur Joop Holla van GfK en vakblad Distrifood gisteren bekend tijdens de feestelijke uitreiking.

Er waren dit jaar geen verrassingen in AGF-vers. De top 5 is hetzelfde als vorig jaar. Boni handhaaft zich op de vierde plek, Jan Linders op de vijfde. Opvallend is dat het gemiddelde cijfer van deze twee supermarkten alsook van Albert Heijn lager was dan in 2018. Gemiddeld kregen AGF-afdelingen van de supers een iets lagere waardering dan vorig jaar: 7,28. In 2018 lag het gemiddelde op 7,30. Distrifood noemt dat een opmerkelijke ontwikkeling.

De rapportcijfers in het GfK Versrapport worden berekend op basis van consumentenonderzoek. Emté is dit keer niet opgenomen in het rapport, voor Spar was het aantal waarnemingen te weinig om op te kunnen nemen.

Klik hier voor het artikel van Distrifood

In komende Primeur 9 een interview met onderzoeksdirecteur Joop Holla van GfK over het versrapport en de opkomst van Lidl in AGF.

Bron: Distrifood