Grotere hoeveelheden tegen lagere prijzen zullen vanaf begin september in München arriveren

"Ondanks vakantieperiode goede vraag naar vroege Italiaanse Muskaat-druiven"

De zomervakantie in Bayern duurt nog iets minder dan twee weken en ook op groothandelsmarkt in München genieten de handelaren van hun welverdiende zomerpauze. "Het is momenteel erg rustig wat betreft de verkoop aan de stand. Als men in augustus naar de groothandelsmarkt in München gaat kan men er soms bowlen", lacht Andrea Rosenlehner, verkoopster van het bedrijf Christian Sulser.


Andrea Rosenlehner bij de groothandel van Christian Sulser GmbH / Foto: Freshplaza.de

Desalniettemin trekt de vraag naar Italiaanse druiven, van oudsher één van de specialismen van het traditionele bedrijf, nu langzaam aan. "Victoria-druiven raken inmiddels langzaam op, Muscat Seedless White en Rosé komen nu in grotere hoeveelheden op de markt", zegt Andrea over de actuele marktsituatie. Momenteel zijn de prijzen van alle rassen nog behoorlijk hoog. Muskaat-druiven zijn het duurst, hun partijen worden verhoudingsgewijs tegen een kleine meerprijs verkocht.


Verse druiven van het Siciliaanse premium-merk La Reginella uit gecontroleerd geïntegreerde teelt. / Foto: FreshPlaza.de

La Reginella druiven
De vraag naar Italiaanse druiven is tot nu toe nog erg beperkt geweest. "Er is echter al wel belangstelling voor Muskaat-druiven", ziet de geëngageerde verkoopster. "Vanaf begin september c.q. als iedereen weer terug is van vakantie, zal de handel pas echt van start gaan en zullen de prijzen geleidelijk dalen", verwacht ze. Christian Sulser zet de druiven van de Siciliaanse leverancier La Reginella - uit gecontroleerd geïntegreerde teelt - exclusief af in de regio München. "Daarom merken we geen noemenswaardige concurrentie van bijvoorbeeld Turkse of Griekse Sultana-druiven die momenteel ook verkrijgbaar zijn. Gewoonweg omdat het heel andere rassen betreft. In die zin is de binnenlandse concurrentie tussen de afzonderlijke teeltgebieden duidelijk groter." Normaal gesproken werden de La Reginella druiven tot in december aan de stand in München aangeboden. 


Het team van Christian Sulser bij de stand tijdens het groothandelsbezoek van FreshPlaza in december 2017. Op de foto: Pippo Calcagno & eigenaar Rainer Simon (r)

Bessen uitlopend, Italiaans perenseizoen gestart
Verder wordt er aan de groothandelsstand van Christian Sulser momenteel een bont palet aan Duitse bessen verhandeld. Binnenkort worden de laatste partijen verwacht, waarna er nog enkele weken partijen uit het buurland Oostenrijk aan worden geboden. "Daarnaast gaat ook het perenseizoen langzaam van start,  met de eerste rassen 'Santa Maria en 'Carmen'. Die gaan echter niet op grote schaal over de toonbank: ik ben ook geen fan van deze steeds verdere seizoensvervroeging, men zou moeten wachten tot de peren ook daadwerkelijk en goede smaak hebben gekregen", zegt men afsluitend.

Voor meer informatie:
Christian Sulser GmbH: Obst, Gemüse und Waldfrüchte
Inh. Rainer Simon
Großmarkthalle - Schäftlarnstr. 10
81371 München
Tel. +49 089 7670690
christian-sulser-gmbh@arcor.de    


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven