VK:Tesco installeert meer kassavrije winkels

8% meer maandomzet in Zuid-Korea
De retailomzet van Zuid-Korea is in mei jaar op jaar met 8% toegenomen, zo blijkt uit informatie van de Zuid-Koreaanse overheid. Dit komt met name door het warmere zomerweer. De gecombineerde omzet van grote offline en online retailers kwam in mei neer op 11,43 biljoen won (€8,7mld). De omzet bij online retailers steeg met 18,1%, terwijl de toename bij fysieke retailers neerkwam op 1,9%. Online bemiddeling had een aandeel in de totale Zuid-Koreaanse sector van 30%. Grote discountketens hadden een marktaandeel van 19,8%, warenhuizen van 17,7%, buurtwinkels van 17.4%, online retailers van 11,3% en supermarkten een aandeel van 4,0%. 
Bron: pulsenews.co.kr 

Edeka neemt groter aandeel in Picnic
De Duitse supermarktketen Edeka heeft zijn aandeel in de Nederlandse online supermarkt Picnic vergroot. Edeka had eerder al een aandeel van Picnic in Duitsland verkregen. Dit aandeel is nu vergroot tot 35%. Toen Picnic vorig jaar zijn diensten uit ging breiden in Duitsland, nam Edeka Rhein-Ruhr bij aanvang een aandeel van 20%.
Bron: ecommercenews.eu 

VK: Tesco installeert meer kassavrije winkels
Tesco wil de concurrentie van Amazon tegengaan door meer kassavrije winkels te openen. De Britse marktleider werkt aan technologie waarmee de klant boodschappen in de winkelwagen kan laden en vervolgens de winkel kan verlaten zonder nog in een kassarij te hoeven staan. De technologie is gebaseerd op een cameranetwerk in combinatie met kunstmatige intelligentie en sensoren bij de schappen. Dit systeem houdt automatisch bij wat iemand voor boodschappen inslaat, waarna hier automatisch voor wordt betaald als de klant het pand verlaat. Om van dit systeem gebruik te kunnen maken moet de klant zijn betaalgegevens via een app doorgeven. Ook kan via de app een rekening worden bijgehouden, waaraan bij een servicedesk kan worden voldaan voordat de klant de winkel uit loopt. 
Bron: telegraph.co.uk 

Brazilië: GPA lanceert zakelijk e-commerce-platform
GPA heeft een nieuw B2B-platform voor e-commerce opgezet. Het platform is een aanvulling op de groothandelsafdeling Aliados Mini Mercado, voorheen ook wel bekend als Aliados CompreBem. Het bedrijfsmodel van Aliados CompreBem werd in juli 2016 ingezet en in 2018 herdoopt tot Aliados Mini Mercado. De afdeling was bedoeld om kleine en middelgrote zelfstandige supermarkten met GPA te laten werken. Deze bedrijven kunnen door middel van groothandelsassortiment in slaan bij GPA, waarbij ook gebruik kan worden gemaakt van het logistieke netwerk van het concern. De kleine supermarkten krijgen hierdoor de beschikking over het huismerk van GPA, CompreBem, dat inmiddels Mini Mercado heet. Ook kan er worden geleund op de expertise van GPA op het gebied van retail, zoals met betrekking tot bedrijfsvoering, winkelinrichting en inventarismanagement. Het nieuwe online platform zorgt voor meer efficiënte manieren waarop kleine en middelgrote winkels hun assortiment aan kunnen vullen. 
Bron: retailanalysis.igd.com 

Canada: Empire heeft toename in kwartaalomzet
Empire, het moederbedrijf van de Canadese supermarktketens Sobeys en Safeway had een toename in omzet in het afgelopen kwartaal. Het bedrijf wil zich meer focussen op innovatie. Er wordt nu een initiatief van meerdere jaren afgerond om kosten te besparen, met resultaten die boven verwachting zijn. Project Sunrise zit nu op het tweede van zijn drie jaren. In 2019 is hierdoor voor CA$200mln (€134,0mln) bespaard. De omzet steeg in het tweede kwartaal jaar op jaar van CA$5,89mld naar $6,22mld. De vergelijkende winkelomzet nam met 3,2% toe.
Bron: canadiangrocer.com 

VS: Fairway Market gebruikt systeem voor lokale producten
Fairway Market, dat 15 winkels in de omgeving van New York heeft, is gebruik gaan maken van het Forager-systeem. Forager is een middel waarmee winkels lokale producten kunnen verkrijgen. Volgens onderdirecteur Jason Bidart is zijn bedrijf enthousiast over de implementatie van Forager. "Veel van onze kleinere leveranciers, zoals zelfstandige telers, maken traditioneel gebruik van de telefoon of zelfs de fax om bestellingen te verzorgen. Het Forager-platform is veel efficiënter en erg gebruiksvriendelijk. Het geeft telers alle middelen om Fairway voortdurend van producten te voorzien.”
Bron: progressivegrocer.com 

VS: Tops breidt afhaaldienst uit
Tops Markets LLC heeft zijn afhaaldienst bij 22 nieuwe locaties geïntroduceerd. De afhaaldienst is nu beschikbaar in winkels in Rochester en Syracuse, New York. In oktober 2018 werd de afhaaldienst bij drie winkels ingezet als aanvulling op een al langer lopend programma voor thuisbezorging. Vervolgens werd de afhaaldienst ook bij 16 andere winkels mogelijk gemaakt. Door de laatste uitbreiding komt het aantal Tops-winkels met een afhaaldienst op 41.
Bron: progressivegrocer.com 

VS: Save Mart-merken bezorgen op de dag zelf
De winkelketens van Save Mart bieden thuisbezorging op de dag zelf aan. Save Mart werkt hiervoor samen met Instacart. Bij alle vestigingen in Californië en Nevada van Save Mart en FoodMaxx kan nu van de snelle bezorgdienst gebruik worden gemaakt. De samenwerking met Instacart begon eerder in de lente bij de ketens Lucky en Lucky California. 
Bron: progressivegrocer.com 

VS: Raley breidt systeem voor houdbaarheidsdata uit
Raley’s heeft een software-systeem voor de controle van houdbaarheidsdata uitgebreid naar het gehele winkelnetwerk. In de afgelopen lente werd het Date Check Pro-systeem met succes getest in Sacramento, Californië. Raley's  zocht naar een oplossing voor de ondersteuning van inventarismanagement. Eerder werden al verbeteringen doorgevoerd door middel van personeelstraining en een protocol voor het verwijderen van producten waarvan de houdbaarheidsdatum is verstreken. Date Check Pro is ontwikkeld door het in Wisconsin gevestigde IT-bedrijf Pinpoint Software. Het systeem geeft actuele informatie en waarschuwt bij bepaalde producten waarvan de houdbaarheidsdatum op het punt van overschrijden staat.
Bron: progressivegrocer.com 

VS: Albertsons overweegt meer winkels in El Paso
Albertsons gaat in augustus een van zijn acht vestigingen in El Paso sluiten. Tegelijkertijd overweegt de supermarktgroep echter ook nieuwe locaties in dezelfde omgeving. De te sluiten winkel bevindt zich in het noordoosten van El Paso en wordt volgens een woordvoerder van Albertsons gesloten om de bedrijfsvoering in de regio efficiënter te maken. 
Bron: eu.elpasotimes.com 

Amazon begint afhaaldienst met Rite Aid
Amazon.com heeft geleidelijk aan steeds meer afhaal- en bezorgdiensten opgezet, zoals door middel van drones of bezorging in de achterbak van auto's. Voor Amerikaanse klanten is daar nu een nieuwe mogelijkheid bij gekomen. Bestellingen kunnen nu ook worden afgehaald bij vestigingen van de apothekersketen Rite Aid. Het samenwerkingsverband met Rite Aid heet Counter en is beschikbaar bij 100 winkels. Voor het einde van dit jaar moet Counter worden uitgebreid naar 1.500 winkels. Amazon zoekt voor verdere uitbreiding van het Counter-programma naar andere retailers, waaronder ook kleine ondernemingen.
Bron: reuters.com 

Costco opent grootste locatie van Canada
Costco Canada heeft onlangs in St John's in de regio Newfoundland en Labrador zijn grootste locatie ooit geopend. De nieuwe locatie bevindt zich bij een oudere vestiging. Door de uitbreiding worden 80 nieuwe banen gegenereerd. De gerenoveerde winkel heeft een oppervlak van bijna 17.000 vierkante meter. De winkel heeft bredere gangpaden en een groter aanbod aan levensmiddelen,zoals een grotere versafdeling.
Bron: canadiangrocer.com 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven