Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Betuwse kersen plukken als toeristische attractie

Een gezelschap van 60 dagrecreanten van Chinese afkomst bracht maandag 17 juni een bezoek aan de Betuwe. Bij de fruitstal Boomgaard d’n Kerkewaerdt van Betuwe Kers in Wadenoijen maakten zij een stop om de échte Betuwse kersen te proeven.


Touringcarbedrijf Krol Reizen arriveert met Chinese dagrecreanten bij de boomgaard d’n Kerkewaerdt in Wadenoijen. Foto: René van IJzendoorn  

Daarnaast namen de bezoekers een kijkje in boomgaard d’n Kerkewaerdt om zelf te zien hoe de kersen groeien en rijpen en het kersengevoel te beleven, waarbij ze de mogelijkheid hadden om zelf hun kersen te plukken.

Kersen worden in de Chinese cultuur beschouwd als een luxe product. In het zeer uitgestrekte China zijn maar een paar kleine regio's geschikt voor de teelt van kersen. Vaak komen ze dan ook nog uit de kas (dus niet van de ‘koude grond’).

De Betuwe staat bekend om haar heerlijke kersen van de ‘koude grond’ en wordt daarom ook wel de fruittuin van Nederland genoemd. Ondernemer Aart Blom, eigenaar van Boomgaard d’n Kerkewaerdt en Betuwe Kers BV: “We merken steeds meer dat mensen naar ons toe komen als uitje. Waar ze vroeger alleen kwamen om kersen te kopen, willen ze er steeds meer een belevenis van maken: meer weten over de teelt, meekijken, zelf plukken. En daarbij een hapje eten en wat drinken. Bussen komen uit het hele land, niet alleen uit de Randstad maar ook uit andere windstreken. 


Chinese dagrecreanten zijn kersen aan het plukken. Foto: René van IJzendoorn 

Geïnspireerd geraakt door zijn eigen ervaringen en door uitgebreid onderzoek van het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Rivierenland en regiobestuurders naar de haalbaarheid van een grote, op streekproducten gebaseerde dagattractie in Rivierenland, heeft Aart Blom het initiatief genomen om zo'n streekbelevingscentrum rond fruit te gaan neerzetten bij boomgaard d’n Kerkewaerdt, aan afslag 31 van de A15 in Wadenoijen.

Binnen het concept zal naast de verkoop van streekproducten ook ruimte zijn voor gastronomie. Verder is het van belang dat er voor bezoekers wat te zien en te doen is en dat het aanbod meebeweegt met de seizoenen door kleine evenementen. 


Aart Blom (op de trekker) rijdt dagrecreanten met de Kersen-Expres naar de kersenboomgaard. Foto: René van IJzendoorn

“We houden hier al de Betuwse Open Kersendagen" zegt Aart Blom. “Het enthousiasme van de mensen tijdens zo’n weekend is fantastisch. Niets mooier dan zoiets het jaar rond te gaan doen”.

Op zaterdag 7 en zondag 8 juli zijn dit jaar de Open Kersendagen. Twee dagen lang is het groot feest in de boomgaard met live muziek en activiteiten voor jong en oud.

Voor meer informatie:
www.betuwekers.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven