Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

"We prefereren Spaanse producten boven andere herkomsten, zoals Italië"

ARUS August Reimers & Sohn uit Hamburg is een echte compleetaanbieder: "We hebben alles in het assortiment", vertelt directeur Jörn Reimers. "We oriënteren ons echter, wat betreft de specialiteiten, aan het seizoen. In de winter zijn onze hoofdproducten verschillende soorten citrus. In het voorjaar handelen we veel in aardbeien en asperges en momenteel arriveert er steeds meer steenfruit bij ons. Bessen hebben we het hele jaar door." Het bedrijf importeert alle Europese producten ook zelf naar Duitsland.

De kersen, abrikozen, perziken en nectarines die het bedrijf aanbiedt, stammen bijna uitsluitend uit Spaanse teelt: "We prefereren Spaanse producten boven andere herkomsten, zoals Italië. Kwalitatief gezien zijn de Spaanse producten vaak beter." De afzet is momenteel helaas echter nog zwak, weet Jörn: "Dat ligt aan het weer. De aardbeien lijden onder hetzelfde probleem hoewel het Duitse seizoen eigenlijk al in volle gang is."

Abrikozen zijn er altijd al vroeg en rijkelijk, dit jaar echter in het bijzonder. "De oogst in Spanje was heel goed – helaas past de afzet daar niet bij. Het zou gewoon wat warmer moeten worden." De deskundige heeft in de afgelopen jaren een trend gesignaleerd bij de teelt van dit fruit: "Net als ook in Frankrijk is men in Spanje begonnen met het telen van rassen met meer smaak. Men is meer waarde gaan hechten aan kwaliteit dan kwantiteit." Dat is inmiddels bij veel Spaanse producten de strategie, merkt hij. "Door de teelt van betere rassen verliest Spanje steeds meer haar naam als goedkoop teeltland."

Tussenbalans van het aspergeseizoen
Ongeveer een maand voor het officiële einde van het aspergeseizoen trekt Jörn een tussenbalans. "Het aspergeseizoen is werkelijk heel vroeg begonnen - al begin maart hadden we de eerste Duitse asperges uit verwarmde teelt in het assortiment. Daarom hebben we het Griekse seizoen dit jaar compleet overgeslagen. Als er Duitse asperges zijn, heeft men geen andere meer nodig." De prijzen zijn beter geweest dan afgelopen jaar, een opluchting na het teleurstellende voorgaande jaar. Dat lag, onder andere, aan de verhoogde minimumlonen, legt Jörn uit. "De telers moeten er beter op letten dat zij hun producten tegen een hogere prijs verkopen zodat zij hun kosten kunnen dekken. Uiteindelijk is dat echter goed zo, omdat iedereen binnen de keten nog wat aan de asperge kan verdienen."

Groene asperges vormen een groeiend segment voor ARUS. Dat ligt aan aan de populariteit van het product in andere Europese landen: "In veel Zuid-Europese landen zijn helemaal geen witte asperges verkrijgbaar. De mensen brengen daar hun vakantie door, zien wat men allemaal met groene asperges kan maken en willen deze gerechten dan ook thuis eten."

ARUS August Reimers & Sohn levert aan Edeka- en Rewe-filialen in een straal van zo'n honderd kilometer rondom Hamburg: "We leveren met onze tien vrachtwagens direct aan de supermarkten in de omgeving – van Lübeck tot aan het Alte Land en Lüneburg."

Voor meer informatie:
Jörn Reimers
ARUS August Reimers & Sohn GmbH
Auf der Brandshofer Schleuse 4
Gang K Stand 414/415
20097 Hamburg
Telefoon: (0 40) 3 25 85 00
info@arusgmbh.de

www.arusgmbh.de 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven