Jan Gütinger, Obst-Gütinger:

"Ananas is helemaal in"

Jan Gütinger van OBST - Gütinger in het Duitse Rietheim-Weilheim: "Momenteel doet ananas het heel goed en m'n klanten hebben 'm helemaal herontdekt. De eersteklas producten uit Costa Rica zijn uitzonderlijk zoet en worden goed ontvangen."Ana'dou ananas uit Costa Rica

Het fruit wordt per stuk of per helft afgezet. Het wordt aangeboden met andere zomerklassiekers. "Onze top items zijn asperges en aardbeien, Nederlandse tomaten en ananas natuurlijk." Zelfs het wisselvallige weer, dat nog steeds in grote delen van Duitsland heerst, lijkt de klanten niet tegen te houden.

"Mensen komen van heinde en ver om verse ananas te kopen en hoewel het product nu behoorlijk duur is, wordt dat geaccepteerd. Dat komt door de excellente kwaliteit van de Ana'dou ananas en de Linda Premium Golds." Ook RedDesiree tomaten van RedStar uit Nederland doen het erg goed.

De aardbeien die Gütinger aanbiedt, komen uit Kaiserstuhl. "Vorige week hadden we zelfs nachtvorst, waardoor we film 's nachts over het gewas legden en dat overdag weer weghaalden. Dat kwam het fruit niet ten goede en dus heb ik liever tunnelproducten en wacht ik op het begin van de vollegrondsteelt."


Vollegrondsaardbeien uit Denzlingen

Obst-Gütinger is een echt familiebedrijf en werd in 1896 opgericht. Nu runt de 5e generatie het bedrijf onder Jan Gütinger. Bij het hoofdkantoor in Rietheim-Weilheim wordt regionaal fruit, exotisch fruit, groenten en noten van conventionele en bio-teelt aangeboden. 

De specialiteit van de handelaar is Bosnische pruimen, waarvan het seizoen eind juni begint. Hij importeert ze zelf en zet ze af aan verschillende klanten in Duitsland en Nederland.


Kraam van Gütinger 

Voor meer informatie:
Jan Gütinger
Obst-Gütinger UG (haftungsbeschränkt) i.Gr.
Eschenweg 16
78604 Rietheim-Weilheim
Tel: +49 (0)7424 / 93 13 480
Mobile: +49 (0)172 / 138 00 78
E-Mail: info@fruchtgrosshandel.net  
Web: www.fruchtgrosshandel.net  


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven