Delhaize zet deel van brutoloon om in gezonde voeding

Delhaize gaat vanaf midden mei gezond eten aanmoedigen met een nieuw project. 11.000 personeelsleden van 11 verschillende bedrijven kunnen een deel van hun brutoloon omzetten in voeding. Wie meedoet met het project 'Healthy Coins' krijgt drie maanden lang 20 procent korting op gezonde voeding, waaronder groenten en fruit.

Het idee om meer uit het brutoloon te halen door bijvoorbeeld een fiets of een mobiele telefoon via het werk aan te schaffen, wordt steeds populairder in België. Mensen die meedoen met een dergelijk 'plan' moeten 20 procent minder afstaan aan de overheid dan mensen die hun loon netto uit laten betalen. 

Het bedrijf Unbox heeft hierop ingespeeld en biedt bedrijven de mogelijkheid om de 'zwaar' belaste euro om te zetten in fiscaalvriendelijke Ucoins. In samenwerking met Delhaize brengt Unbox nu het project Healthy Ucoins op de markt. Deze Healthy Ucoins kunnen bij Delhaize worden besteed om producten met een Nutri-score A of B, inclusief verse producten met 20 procent korting te kopen. 

20 procent korting
De bedoeling van Delhaize is om evenwichtige voeding nog toegankelijker te maken. Door mensen 20 procent korting te geven op bijvoorbeeld een appel of een komkommer hoopt Delhaize de klanten aan te sporten om evenwichtiger te eten.

De korting zal Delhaize tijdens de proefperiode van drie maanden zelf betalen. Daarna zal het project geëvalueerd worden en hoopt de supermarkt dat ze de overheid kunnen inspireren om gezonde eetgewoonten te belonen. 

11.000 werknemers en 10 bedrijven
In totaal zullen 11.000 Delhaize werknemers van Delhaize en tien bedrijven waaronder USG People, Brussels Airlines, BNP Paribas Fortis, Eneco, Canon en De Persgroep deelnemen aan het project. 

Voor meer informatie: 
www.nutriscore.be 
www.ucoin.be   
www.unbox.work 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven