Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Munckhof Fruit Tech Innovators investeert in 5000 m2 zonnepanelen

Munckhof Fruit Innovators aan de Venrayseweg in Horst investeert dit voorjaar in de aanleg van 5000 m2 zonnepanelen op het dak van haar eigen bedrijfshallen. Daarmee investeert één van de oudste bedrijven in Horst aan de Maas in het grootste aantal zonnepanelen voor Horst aan de Maas.

Munckhof Fruit Tech Innovators ontwikkelt en fabriceert innovatieve technieken voor de fruitteelt. Zo brengt Munckhof internationaal arbeidsbesparende oogsttechnieken op de markt voor telers van fruit, olijven en noten. Munckhof in Horst investeert veel tijd en energie in de ontwikkeling van precisie landbouw. Dat is efficiënte en nauwgezette landbouw waarbij met de inzet van zo min mogelijk kunstmest en gewasbeschermingsmiddelen, een zo goed mogelijke fruitoogst wordt gehaald. Het bedrijf gebruikt daarvoor steeds vaker GPS technieken, satellietinformatie, sensoren en slimme apps. Zo draagt Munckhof samen met fruittelers bij aan een betere natuur en leefomgeving in en rond boomgaarden. Bij een organisatie die veel tijd en energie steekt in een duurzamere landbouw, past ook de investering in duurzame energie.

De 5000 m2 zonnepanelen op het dak van het bedrijfspand van Munckhof Fruit Tech Innovators in Horst is goed voor 750 000 kWh elektrische energie per jaar. Voldoende om heel Griendtsveen te voorzien van duurzaam opgewekte energie. Vanaf komende zomer zullen de zonnepanelen in werking zijn.

Voor meer informatie:
Munckhof Fruit Tech Innovators
Venrayseweg 126 C
5961 AJ Horst 
Tel. +31 77 398 1001
info@munckhof.org  
www.munckhof.org  

Publicatiedatum: