Sustainability Report 2018 gepubliceerd

BayWa AG wil vanaf 2030 klimaatneutraal zijn

BayWa ondersteunt het doel van het Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) om de opwarming van de aarde tot 1,5 graden te beperken. Het internationaal opererende handels- en dienstenbedrijf heeft een ambitieuze klimaatstrategie voor zichzelf ontwikkeld met als doel om in 2030 klimaatneutraal te zijn.

In het 'Sustainability Report 2018' van het bedrijf dat recentelijk is gepubliceerd, werd bekendgemaakt dat het bedrijf de uitstoot van broeikasgassen van bijvoorbeeld de elektriciteits- en watervoorziening en -mobiliteit tegen 2025 met 20 procent wil verminderen in vergelijking met 2017. Ook is het de bedoeling dat in 2025 het gebruik van energie drastisch wordt verminderd en dat de opwekkingscapaciteit uit hernieuwbare energiebronnen met 10 gigawatt wordt uitgebreid. Ongeveer 10 miljoen huishoudens kunnen hiermee van elektriciteit worden voorzien. BayWa is van plan om volgend jaar voor honderd procent hernieuwbare energie te gebruiken om in zijn eigen elektriciteitsbehoeften te kunnen voorzien.

"De klimaatstrategie is een belangrijk onderdeel van onze duurzaamheidsstrategie die we al enkele jaren nastreven", zei Klaus Josef Lutz, voorzitter van BayWa AG. De betrokkenheid van BayWa was het resultaat van de overtuiging dat het bedrijf alleen succesvol zou kunnen blijven als het de mondiale ontwikkelingen op zijn werkzaamheden zou toepassen en het zijn verantwoordelijkheid zou nemen voor de impact van zijn bedrijfsactiviteiten. "Als je bedrijf niet duurzaam is, bestaat de mogelijkheid dat je de deuren helemaal moet sluiten", zei Lutz. Bij het opstellen van bedrijfsstrategieën en modellen wil BayWa zich in de toekomst nog sterker en doelgerichter op een "groen perspectief" richten.

"Klimaatverandering is een van de grootste uitdagingen van onze tijd", liet Jessica Paffen, hoofd Corporate Sustainability van BayWa, optekenen. "Omdat wij als bedrijf actief zijn op het gebied van landbouw, energie en in de bouw, worden we in het bijzonder getroffen door de klimaatverandering en de gevolgen ervan. Echter, kunnen we tegelijkertijd een belangrijke bijdrage leveren aan het beperken van de gevolgen van klimaatverandering."

Sinds 2014 heeft BayWa ieder jaar een Sustainability Report gepubliceerd, waarin de betrokkenheid van het bedrijf voor het aanvaarden van ecologische, economische en sociale verantwoordelijkheid wordt benadrukt. Ook worden er belangrijke cijfers en doelen in vastgelegd en maatregelen in gedefinieerd waarmee BayWa zijn duurzaamheidsactiviteiten mee aanstuurt. Er worden concrete voorbeelden genoemd in het rapport die de betrokkenheid van het bedrijf illustreren. De met satelliet ondersteunde irrigatieoplossing "VariableRain" helpt telers bijvoorbeeld hun plantages efficiënter te irrigeren, het oogstverlies door weersomstandigheden te voorkomen en water te besparen. En de Nieuw-Zeelandse dochteronderneming T&G Global maakt bijvoorbeeld met zijn "groene" tomatenlijn "Beekist" gebruik van regenwaterirrigatie en gebruikt tot 95 procent plasticvrije verpakking. De BayWa Foundation sponsorde wereldwijd in 2018 alleen al 25 langlopende onderwijsprojecten. Veel van deze projecten hebben betrekking op de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties, zoals maatregelen op het gebied van klimaatbescherming en het leven op het land.

Het BayWa sustainability report werd opgesteld in overeenstemming met de internationale rapportagestandaard van het Global Reporting Initiative (GRI) voor duurzaamheidsverslagen en voldoet aan de eisen van de CSR guideline implementation Act (CSR-RUG).

Voor meer informatie:
Antje Krieger
Tel: +49 (0) 89 9222-3692
Fax: +49 (0) 89 9212-3692
Email: Antje.Krieger@baywa.de  
www.baywa.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven