Aldi introduceert zelfscankassa's

VK: Ocado wil weer leveren vanaf voormalige locatie
Ocado is begonnen om een voormalig distributiecentrum van de online retailer in Andover, Hampshire weer gereed te maken voor het leveren van bestellingen. Het bedrijf werkt nu aan de installatie van een tijdelijk koelsysteem, waarna met het einde van deze maand weer moet worden begonnen met het bezorgen van boodschappen aan klanten. De tijdelijke koelunits beslaan een oppervlak van ongeveer 930 vierkante meter. 
Bron: retail-week.com

Spanje: Spar introduceert app voor gezonde voeding
Spar heeft in Spanje een nieuwe voedingsapp geïntroduceerd onder de naam "Spar, saber elegir" ("Spar, weet wat je moet kiezen"). Het doel van de app is om klanten te helpen om bewuste keuzes te maken met betrekking tot de levensmiddelen die ze kopen. Klanten krijgen via de app toegang tot voedingsinformatie over de producten in de schappen door een streepjescode van een bepaald product in te scannen. De gratis down te loaden app geeft verder ook informatie over allergenen, zoals gluten, lactose of pinda's. De app geeft verder aan in wat voor mate bepaalde producten in de meer dan 1.000 Spar-vestigingen beschikbaar zijn en bij welke vestiging de klant het best terecht kan voor de gewenste boodschappen.
Bron: esmmagazine.com

VK: Aldi introduceert eindelijk zelfscankassa's
Aldi heeft als een van de latere supermarktketens zelfscankassa's geïntroduceerd. De zelfscankassa's worden nu getest bij een vestiging in Staffordshire. Het nieuwe kassasysteem wordt eerst geëvalueerd voordat wordt besloten of de zelfscankassa's ook bij andere vestigingen worden ingezet.
Bron: retailgazette.co.uk

Nieuw-Zeelandse leveranciers van start via Alibaba
Achttien Nieuw-Zeelandse merken hebben zich bij aangesloten bij de eerste Nieuw-Zeelandse webwinkel via Tmall Fresh, de online marktplaats van Alibaba. In eerste instantie zullen via de New Zealand Food Basket negen merken van start gaan. Dit zijn de merken Pic’s, Babich Wines, Vogel’s, Rockit apple, Future Cuisine, Pāmu, Zealong Tea Estate, Fiordland Lobster en Oha Honey. Vanaf juni zullen de andere merken ook via het platform verkrijgbaar zijn, waaronder Zespri, Sanford, Kāpiti, Lewis Road Creamery, Sealord, Pure South, Shott Beverages, New Zealand Wild Catch en Cherri.
Bron: scoop.co.nz

Frankrijk: Auchan sluit winkel in Meaux
Auchan heeft besloten de eigen vestiging in Meaux in La Verrière te sluiten. Het besluit is een klap in het gezicht van het personeel en heeft tot onbegrip geleid bij de burgemeester van Meaux, Jean-François Copé. De winkel wordt per september van dit jaar gesloten. Het besluit komt van de landelijke directie en wordt ingegeven door de slechte resultaten die de winkel in de laatste jaren heeft behaald. Volgens de werknemers zijn de slechte resultaten echter het gevolg van mismanagement van hogerhand. Volgens hen hebben directe concurrenten als Leclerc en Lidl sterker gepresteerd dankzij modernisering, wat bij de eigen winkel achterwege is gebleven.
Bron: internationalsupermarketnews.com

Ierland: Lidl introduceert recycling voor consumenten in eigen winkels
Lidl is de eerste supermarktketen in Ierland die consumenten de mogelijkheid geeft om ter plekke verpakkingen te recyclen. De winkels van Lidl krijgen eigen inzamelpunten, waar klanten de verpakking van producten die ze in de winkels hebben gekocht achter kunnen laten. De inzamelpunten bevinden zich bij de kassa's. Het initiatief van Lidl begon als een pilotproject bij drie winkels, maar bleek zo succesvol dat de inzamelpunten bij alle 160 Ierse vestigingen worden doorgevoerd. 
Bron: retailanalysis.igd.com

Australië: Woolworths test winkelrobot
De Australische supermarktketen Woolworths past nieuwe winkeltechnologie toe. De keten maakt gebruik van een robot die de winkels veiliger moeten maken en beter moet letten op winkeldiefstal. Onlangs werd in Sydney een nieuwe Woolworths-vestiging geopend, waar het bedrijf tal van nieuwe technologie in de praktijk zal testen. De surveillance-robot is een van deze nieuwe innovaties waarvoor op deze locatie een testfase is georganiseerd.
Bron: ia.acs.org.au

Filipijnen: PayMaya breidt digitale betalingsmogelijkheden uit met rijdende supermarkten
PayMaya Philippines, is onlangs een samenwerkingsverband aangegaan met South Emerald Supermarket. Samen gaan de twee bedrijven Filipijnen stimuleren om minder gebruik te maken van contant geld tijdens hun boodschappen. PayMaya heeft onlangs met South Emerald Supermarket een nieuwe dienstverlening opgezet onder de naam Ronda Tinda. Dit houdt in dat supermarktwagens naar afgelegen gebieden in de Filipijnen afreizen, waar klanten kunnen betalen via de digitale betaaldiensten van PayMaya.
Bron: bworldonline.com

Canada: Metro laat consumenten herbruikbare containers meenemen
De Canadese supermarktketen Metro gaat toestaan dat consumenten zelf herbruikbare bakjes of zakken meenemen bij het kopen van versproducten. Op deze manier kan het verbruik van plastic verpakking worden teruggedrongen. Volgens analisten zorgt het besluit van Metro voor forse veranderingen in de supermarktsector. De nieuwe huisregel gaat per 22 april van kracht. Klanten kunnen hun eigen containers gebruiken voor vlees, vis, deegproducten en kant-en-klaarproducten. De eigen bakjes of zakken worden gevuld door het personeel van de winkel, waarbij als regel geldt dat de bakjes geen bedrijfsnaam mogen hebben en goed gereinigd moeten zijn. Vervolgens worden de gevulde containers voorzien van een prijslabel. Het personeel dat de containers zal vullen zal verplicht worden om vaker de handen te wassen. Ook wordt de instructie gegeven dat er geen contact mag zijn tussen de containers en het oppervlak waar vlees of vis wordt voorbereid.
Bron: canadiangrocer.com

VS: Kroger koopt stuk grond voor nieuw dc
Kroger heeft onlangs een stuk terrein overgenomen van 27,5 hectare voor de bouw van een nieuw distributiecentrum. De nieuwe faciliteit komt te staan in Monroe, Ohio. Voor dit stuk grond heeft Kroger ongeveer $4,6 mln (€4,1 mln) neergelegd. Het nieuwe distributiecentrum wordt in samenwerking met Ocado opgezet. De locatie is dan ook onderdeel van het plan van Kroger en Ocado om in drie jaar tijd in totaal 20 distributiecentra voor E-commerce op te zetten. Amazon, de directe concurrent voor deze samenwerking, is eveneens van plan om in dezelfde regio een logistiek centrum op te zetten. De faciliteit van Kroger zal ongeveer $55 mln (€48,9 mln) kosten en zal een oppervlak beslaan van iets meer dan 31.000 vierkante meter. Het distributiecentrum zal met 2021 in bedrijf gaan en daarmee 410 nieuwe banen genereren.
Bron: delimarketnews.com

VS: Walmart wil 500 winkels renoveren
Walmart heeft plannen bekend gemaakt om 500 winkels te vernieuwen. Ook wil de keten 20 nieuwe locaties openen. De winkels die volgens de plannen worden verbeterd zijn verspreid over meer dan 24 Amerikaanse staten. De renovaties vinden plaats aan de  hand van een investering van $11 mld (€9,8 mld). De vernieuwde winkels krijgen grotere gangpaden, kleinere schappen, een verbeterde elektronica-afdeling, nieuwe bewegwijzering en meer zelfscankassa's. De meeste renovaties vinden plaats in Florida en Texas. Hier wordt voor $477 mln (€424,0 mln) geïnvesteerd in 14 nieuwe winkels en 82 renovaties.
Bron: progressivegrocer.com


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven