Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Carrefour opent 24-uurs-winkel in Frankrijk

Choithrams-CEO ziet meer concurrentie in VAE
De CEO van Choithrams, Rajiv Warrier, heeft in een interview met Arabian Business aangegeven dat de markt van de Verenigde Arabische Emiraten steeds meer concurrentie laat zien. Het is volgens Warrier een geweldige tijd om een consument te zijn, hoewel de situatie ook voor meer moeilijkheden voor retailers zorgt. Om meer concurrerend vermogen te krijgen, gaat Choithrams volgens Warrier het eigen assortiment aanpassen op de nieuwe eisen van consumenten. Ook zal de retailgroep meer investeren in online kanalen en zal er mogelijk worden uitgebreid in Bahrein.
Bron: retailanalysis.igd.com

Spanje: El Corte Inglés biedt 95 locaties te koop aan
El Corte Inglés gaat in de komende dagen beginnen met een initiatief om een groot aantal vaste activa van de hand te doen. Dit betreft onder andere 14 kantoorgebouwen, 65 vaste activa in verschillende categorieën en 16 stukken terrein. Al met al gaat het om 95 stukken vaste activa, die voor het bedrijf geen strategische waarde hebben. De verkoop van de vaste activa wordt geleid door de vastgoedafdeling van PricewaterhouseCoopers (PwC). De verkoop van de 95 locaties is de eerste fase van een groter plan voor desinvesteringen in vaste activa. Dit plan werd in december 2018 voor het eerst toegelicht. In de komende dagen worden investeerders uitgenodigd om biedingen op de locaties te plaatsen. De opbrengst van de verkoop zal voornamelijk door El Corte Inglés worden gebruikt om schulden af te lossen. Het portfolio aan aangeboden vaste activa komt in totaal neer op 1,2 miljoen vierkante meter en is opgedeeld in drie segmenten: retaillocaties en kantoren, stukken terrein en andere soorten. De aangeboden locaties bevinden zich voornamelijk rondom Madrid, Barcelona, Malaga en Sevilla.
Bron: internationalsupermarketnews.com

VK: Nisa introduceert 1.000 huismerkproducten
Nisa gaat vanaf april ongeveer 1.000 nieuwe producten onder het eigen merk van Co-op introduceren. Daarmee komt het totaal aantal huismerkproducten voor supermarkten die aan Nisa en Costcutter Supermarkets Group (CSG) verbonden zijn op bijna 2.000 producten. Dit betreft meer dan 80% van het gehele assortiment van Co-op. De nieuwe uitbreidingen op het assortiment worden in april per categorie geïntroduceerd. Zowel Nisa als CSG hebben gidsen gepubliceerd, waarmee retailers duidelijk kunnen zien wat in verband met de grootte van de eigen winkel geadviseerd wordt om aan assortiment in te slaan.
Bron: forecourttrader.co.uk

Australië: Woolworths sluit 30 BIG W-winkels
De grootste supermarktketen van Australië, Woolworths Group, is van plan om in de komende drie jaar 30 locaties van zijn discountketen BIG W te sluiten. Ook worden twee distributiecentra van BIG W gesloten. De kosten met betrekking tot het sluiten van deze locaties wordt geraamd op A$270 miljoen (€170,7 miljoen).
Bron: reuters.com

India: BigBasket verkrijgt $150 miljoen voor uitbreiding
De grootste online supermarkt van India, BigBasket, werkt aan een kapitaalinjectie van ongeveer $150 miljoen (€133,9 miljoen). Onder de investeerders bevinden zich onder andere Alibaba, het Zuid-Koreaanse Mirae Asset en het Britse financiële instituut CDC Group. Door de nieuwe kapitaalinjectie wordt de waarde van BigBasket nu geraamd op ergens rond de $2 miljard (€1,79 miljard). Het bedrijf is van plan om de investering te gebruiken in een aantal grote stadsgebieden in India uit te breiden, onder andere door kleinere startups over te nemen en in nieuwe productcategorieën uit te breiden, zoals schoonheidsproducten en vlees. Door de investering krijgen Alibaba, Mirae Asset en CDC respectievelijk 437.500, 524.990 en 350.000 aandelen in BigBasket, tegen een koers van $114,29 (€102,04) per aandeel.
Bron: pymnts.com

VK: Central England Co-op heeft 2,5% meer jaaromzet
De regionale supermarktcoöperatie Central England Co-op had in de periode van een jaar tot 26 januari 2019 een toename in omzet van 2,5% tot £869,9 miljoen (€1,0 miljard). De winst steeg met 4,4% tot £18,1 miljoen (€21,1 miljoen). Central England Co-op behaalde volgens eigen zeggen met name sterke resultaten in de categorie voor voedingsmiddelen. De omzet bij buurtwinkels nam toe, met name tijdens feestdagen en tijdens de hoge zomertemperaturen. In 2018 opende de coöperatie tien nieuwe vestigingen en werden 35 winkels gerenoveerd.
Bron: retailanalysis.igd.com

Fysieke winkels nog steeds dominant in Midden-Oosten
Fysieke winkels hebben voor consumenten in het Midden-Oosten nog steeds de voorkeur. Boodschappen doen via smartphones neemt echter in rap tempo toe. Dit blijkt uit de 2019 Global Consumer Insights Survey van PricewaterhouseCoopers (PwC). Het rapport van PwC laat zien dat smartphones dit jaar voor het eerst vaker werden gebruikt dan PC's voor online retail. 33% van alle aankopen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika vond plaats door middel van smartphones. Betalingen via apps van winkels nemen hierbij de belangrijkste positie in. De grootste groei wat betreft betalingen via smartphones werd gezien bij Saoedi-Arabië, gevolgd door de Verenigde Arabische Emiraten en Egypte.
Bron: menafn.com

Carrefour opent 24-uurs-winkel in Frankrijk
Carrefour heeft na succesvolle proefperiodes in Italië en Spanje nu ook in Frankrijk zijn eerste 24-uurs-winkel geopend. De Carrefour City-vestiging in het zevende arrondissement van Parijs zal 24 uur per dag open zijn. Van 23:30 tot 7:00 zal een van de acht zelfscankassa's beschikbaar zijn. Als de nieuwe openingstijden succesvol zijn, wordt de 24-uurs-service ook bij andere vestigingen toegepast.
Bron: retailanalysis.igd.com 

Amazon verlaagt prijzen van Whole Foods producten
Amazon gaat de prijzen van honderden producten bij Whole Foods verlagen. Het is de derde keer dat Amazon prijzen verlaagt, sinds de online gigant Whole Foods Market in 2017 overnam. Volgens een rapport van Wall Street Journal zullen de prijsverlagingen tot het einde van dit jaar van kracht blijven. De prijzen worden gemiddeld met 20% verlaagd, waarbij met name wordt gekeken naar verse AGF dat op dat moment in zijn seizoenspiek zit. Zo worden grote gele mango's aangeboden met een prijs van $1 (€0,89) per stuk en een karton met cherrytomaten voor $3,49 (€2,68). Klanten met een Amazon Prime-abonnement krijgen twee keer zoveel wekelijkse kortingsacties. In de komende paar maanden worden meer dan 300 kortingsacties via Prime verwacht. Zo kunnen Prime leden in april een korting krijgen van 35% voor heilbotfilet, 20% voor sandwiches en wraps en een korting van $2 (€1,79) voor biologische aardbeien, die dan nog $2,99 (€2,67) per halve kilo kosten. Tot het einde van april biedt Whole Foods een korting van $10 (€8,93) bij elke bestelling van $20 (€17,86) van klanten die zich voor het Prime lidmaatschap aanmelden.
Bron: grocerydive.com

VS: Walmart werkt met Google aan systeem met stemactivatie
Walmartklanten kunnen binnenkort met hun stem boodschappenlijsten samen stellen. Walmart werkt samen met Google aan de toepassing van een digitale assistent, die door middel van stemactivatie opdrachten kan worden gegeven. Vanaf deze maand kunnen consumenten Google Assistant gebruiken om direct producten aan een bestellijst toe te voegen. De assistent wordt geactiveerd door "Hey Google, praat met Walmart" te zeggen. Walmart meldde in een blogbericht dat het systeem voor stemactivatie in de toekomst ook via andere partners wordt toegepast. Op dit moment werkt het systeem met alle apparaten en sites waar Google Assistant op aanwezig is, waaronder Google’s Home Hub, iPhones en Android-smartphones.
Bron: cnbc.com

VS: Meijer opent nieuwe winkelcentra in Ohio
De Amerikaanse retailer gaat per 14 mei drie nieuwe winkelcentra openen in het noordoosten van Ohio. In 2017 gaf het in Michigan gevestigde bedrijf al aan plannen voor deze regio te hebben. De winkelcentra worden geopend in de steden Avon, Mentor en Stow. 
Bron: progressivegrocer.com

Publicatiedatum: