Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Marktrapport Oostenrijk week 13/2019

'Bio-aardappelen tot aan Pasen verkrijgbaar, wortelenmarkt onveranderd'

De afzet bij Oostenrijkse consumptieaardappelen vertoont geen veranderingen. De handelaren krijgen weliswaar nog steeds kleine hoeveelheden aardappelen aangeleverd, maar de voorraden die in bewaring liggen, nemen desondanks snel af. Daar draagt de extreem slechte verhouding tussen industrie- en consumptieaardappelen aan bij. Aan de algemene prijssituatie is niks veranderd, alleen voor kwaliteitsaardappelen werden hogere prijzen geboden. In Niederösterreich werden consumptieaardappelen meestal voor zo'n 25 euro per 100 kg afgezet.Bio-aardappelen tot Pasen beschikbaar
Voor draadwormvrije premiumaardappelen met AMA-keurmerk werd tot 30 euro per 100 kg betaald. In Oberösterreich betaalde men maximaal 29 euro per 100 kg. Naast conventionele aardappelen zou ook het aanbod aan bio-aardappelen uit Oostenrijk nog ongeveer tot aan Pasen voldoende moeten zijn. Het aanbieden van de door consumenten gewenste aardappelkwaliteit is in de biocategorie eveneens de grootste uitdaging.

Wortelmarkt onveranderd
Over de Oostenrijkse wortelmarkt is er weinig nieuws te melden. De verkoop loopt in constante banen. Wortelen worden nog steeds op de binnenlandse markt afgezet, maar ook geëxporteerd. De telersprijzen blijven onveranderd op het goede niveau.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven