Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Marktrapport Oostenrijk week 13/2019

'Bio-aardappelen tot aan Pasen verkrijgbaar, wortelenmarkt onveranderd'

De afzet bij Oostenrijkse consumptieaardappelen vertoont geen veranderingen. De handelaren krijgen weliswaar nog steeds kleine hoeveelheden aardappelen aangeleverd, maar de voorraden die in bewaring liggen, nemen desondanks snel af. Daar draagt de extreem slechte verhouding tussen industrie- en consumptieaardappelen aan bij. Aan de algemene prijssituatie is niks veranderd, alleen voor kwaliteitsaardappelen werden hogere prijzen geboden. In Niederösterreich werden consumptieaardappelen meestal voor zo'n 25 euro per 100 kg afgezet.



Bio-aardappelen tot Pasen beschikbaar
Voor draadwormvrije premiumaardappelen met AMA-keurmerk werd tot 30 euro per 100 kg betaald. In Oberösterreich betaalde men maximaal 29 euro per 100 kg. Naast conventionele aardappelen zou ook het aanbod aan bio-aardappelen uit Oostenrijk nog ongeveer tot aan Pasen voldoende moeten zijn. Het aanbieden van de door consumenten gewenste aardappelkwaliteit is in de biocategorie eveneens de grootste uitdaging.

Wortelmarkt onveranderd
Over de Oostenrijkse wortelmarkt is er weinig nieuws te melden. De verkoop loopt in constante banen. Wortelen worden nog steeds op de binnenlandse markt afgezet, maar ook geëxporteerd. De telersprijzen blijven onveranderd op het goede niveau.

Publicatiedatum: