Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

SuperValu bezorgt gratis voor mensen met autisme

Singapore: kleine supermarkten vechten met retailgiganten om winkelruimte
Kleinere supermarktketens vechten in Singapore met grote retailers om meer winkelruimte. De zoektocht naar meer winkelruimte op huurbasis is een trend die de komende tijd aan zal blijven houden. Veel retailers zoeken daarbij naar ruimtes die normaal voor woningen worden gebruikt. Deze locaties vormen een alternatief voor winkelcentra, die vaak hoge huurkosten met zich meebrengen. Volgens retailanalist Johann Hall van IGD Asia duurt het doorgaans twee tot drie jaar voor er genoeg nieuwe particuliere huurders in een wooncomplex zijn, voordat er sprake is van een levendige gemeenschap. In die periode van twee tot drie jaar komt het vaak voor dat er buurtwinkels worden geopend. Grotere ketens nemen pas hun intrek in de nieuwe woongemeenschap als er genoeg inwoners zijn om een supermarkt rendabel te maken.
Bron: commercialguru.com.sg

Albert Heijn test AGF zonder verpakking
Albert Heijn onderzoekt bij een winkel in Hoofddorp of groente en fruit zonder plastic verpakking kan worden aangeboden. De supermarktketen heeft in september 2018 aangekondigd het gebruikte verpakkingsmateriaal voor 2025 met 25% te verminderen. De test in Hoofddorp zal doorlopen tot 28 april en betreft meer dan 100 verschillende biologische en conventionele AGF-soorten, zoals wortelen, cherrytomaten, bladsla, selderij, broccoli, sinaasappelen, peren, appelen en mango's. Door middel van dit project kan naar verwachting jaarlijks zo'n 270.000 kilo aan verpakkingsmateriaal worden uitgespaard. Het doel van de testfase is om te zien wat gevolgen van het ontbreken van verpakking zijn voor de kwaliteit en houdbaarheid van het AGF. Ook wordt gekeken naar hoe klanten hierop reageren. Aardappelen, uien, kruiden en diepgevroren AGF worden nog wel in verpakking aangeboden.
Bron: aholddelhaize.com

Ierland: SuperValu bezorgt gratis voor mensen met autisme
SuperValu werkt samen met AsIAm aan gratis thuisbezorging voor mensen met autisme. In de maand april wordt de gratis dienst ingezet in het kader van de wereldwijde maand voor bewustzijn voor autisme (World Autism Awareness Month). Naast de gratis thuisbezorging worden ook andere initiatieven in winkels opgezet, die gericht zijn op mensen met autisme.
Bron: musgravegroup.com

Spanje: El Corte Inglés opent verticale tuin in supermarkt
De Spaanse supermarktketen El Corte Inglés heeft in samenwerking met het stadsbestuur van Valladolid een verticale tuin in een supermarkt in het centrum van de stad opgezet. Het project is uitgevoerd met behulp van URBAN GreenUp, een Europees initiatief voor meer duurzaamheid in steden. El Corte Inglés heeft voor de verticale tuin ongeveer €60.000 geïnvesteerd.
Bron: esmmagazine.com

Zwitserland: Migros heeft 1,4% meer omzet
De Zwitserse supermarktketen Migros had over 2018 een toename in omzet van 1,4%. De omzet kwam daarmee neer op CHF 28,5 miljard (€25,35 miljard). Migros heeft in het afgelopen jaar meer dan CHF 1,5 miljard (€890 miljoen) geïnvesteerd in zowel offline als online initiatieven. De afdeling van de retailcoöperatie van Migros kwam hierdoor tot een omzetgroei van 2,5% tot CHF 16,9 miljard (€15,1 miljard). Migros opende in het afgelopen jaar 26 nieuwe winkels, waarmee het netwerk neerkomt op 727 vestigingen. Het marktaandeel van de groep steeg van 21,8% naar 22,1%. De online omzet steeg met 6,9% tot CHF 2,1 miljard (€1,88 miljard). De online omzet is sinds 2014 meer dan verdubbeld.
Bron: esmmagazine.com

Lidl krijgt lening van Credit Agricole voor nieuwe winkels in Roemenië
Lidl Discount Romania, dat een dochteronderneming is van de Duitse Schwarz-groep, heeft een overeenkomst gesloten met Credit Agricole CIB voor een lening van €100 miljoen. Het geld wordt gebruikt om 31 winkels te openen in Roemenië. De nieuwe locaties krijgen een EDGE-certificaat, wat inhoudt dat het water- en energieverbruik van de winkels 20% lager ligt dan bij conventionele winkels. Lidl is sinds 2010 actief in Roemenië. De discounter begon in deze markt door ongeveer 100 Plus-winkels over te nemen van de Tengelmann Group. De Schwarz-groep is naast Lidl ook verantwoordelijk voor de hypermarktketen Kaufland, dat in Roemenië een marktleider is. Lidl heeft in Roemenië nu 240 winkels en 4 distributiecentra.
Bron: romania-insider.com

Albert Heijn test bezorgrobot
Albert Heijn heeft tijdens de Digital Food Conference zijn nieuwe bezorgrobot geïntroduceerd. De robot wordt in de komende zomer uitvoerig getest op de High Tech Campus in Eindhoven. Klanten kunnen bestellingen bij hun lokale AH To Go-vestiging plaatsen via een app. De bestelling wordt vervolgens geleverd door de robot, waarbij de robot gebruik maakt van een plattegrond van de High Tech Campus. De robot is ontwikkeld door TeleRetail aan de hand van financiering die deels afkomstig is de ruimtevaartorganisatie ESA. De kosten voor de robot liggen nu nog tussen de €50.000 en €100.000, hoewel deze mogelijk kunnen dalen tot €10.000 en €20.000. De robot zal enkele weken worden getest. Vooralsnog zijn er geen plannen vanuit Albert Heijn om de robot ook buiten de High Tech Campus te gebruiken.
Bron: retaildetail.eu

VS: overeenkomst voor King Soopers/City Market en vakbond
King Soopers en City Market zijn tot een tijdelijke overeenkomst gekomen met de vakbond UFCW Local 7R, dat een groot deel van de werknemers bij de supermarkten vertegenwoordigt. Er was bijna 40 aan overleg nodig, voordat de overeenkomst tussen de Kroger-ketens en de vakbond werd bereikt.
Bron: thedenverchannel.com

VS: Pick 'N Save en Metro Market hebben 500 vacatures
Vestigingen van Pick ‘n Save en Metro Market zijn op zoek naar meer dan 500 voltijds- en deeltijdswerknemers. De vacatures zijn voor locaties in Wisconsin. Er wordt onder andere gezocht naar winkelmanagers en kantoorpersoneel. Op 6 april houden alle winkels in Wisconsin open sollicitaties voor mensen met interesse in een carrière bij de supermarktketens. Het moederbedrijf Roundy's biedt verschillende arbeidsvoorwaarden aan, zoals een zorgverzekering, een spaarplan en onderwijsondersteuning.
Bron: cbs58.com

Canada: Loblaw breidt No Frills-merk in Winnipeg uit
Loblaw gaat in Canada zijn merk No Frills verder uitbreiden. Net zoals het moederbedrijf van Sobeys, Empire, eerder aankondigde het Farm Boy-merk in de omgeving van Toronto en Ontario verder te willen ontwikkelen, wil Loblaw de No Frills-keten verder laten groeien in Winnipeg. No Frills word al sinds de jaren '70 gebruikt. De uitbreidingen in Winnipeg zijn echter nog relatief nieuw. Onlangs werd de vijfde No Frills-locatie in Winnipeg geopend.
Bron: delimarketnews.com

VS: Hy-Vee breidt HealthMarket-merk uit
Vorig jaar opende Hy-Vee zijn eerste winkel volgens het HealthMarket-format. Hy-Vee-CEO Randy Edeker meldde daarbij dat zijn bedrijf van plan was om 50 tot 60 locaties volgens dit kleine format te openen. De eerste locatie bevindt zich in Des Moines, Iowa. Binnenkort wordt een nieuwe vestiging geopend in Sun Prairie, Wisconsin. De Hy-Vee HealthMarkets zijn ongeveer twee keer zo groot als de afdelingen voor gezonde producten bij conventionele Hy-Vee-vestigingen. De HealthMarkets hebben een assortiment van slechts 11.000 versproducten, waaronder AGF, vlees, zuivel en maaltijdpakketten.
Bron: delimarketnews.com

VS: Instacart saneert 200+ banen wegens Whole Foods
Instacart gaat in New York een aantal banen saneren in verband met het einde van de samenwerking met Whole Foods. 44 deeltijdswerknemers die voorheen bestellingen samenstelden bij een Whole Foods-vestiging in Brooklyn zijn niet meer nodig, nu Whole Foods met Amazon in zee is gegaan. In totaal zullen 273 deeltijdswerknemers op deze manier hun baan verliezen. Instacart werkte vijf jaar met Whole Foods samen. Het online thuisbezorgplatform heeft de lokale overheidsinstanties van de ontslagen op de hoogte gebracht. Drie maanden eerder gaf Instacart-CEO Apoorva Mehta al aan dat de samenwerking met Whole Foods zou worden beëindigd.
Bron: crainsnewyork.com

Publicatiedatum: