Chiquita deelt waterbesparende maatregelen op Wereldwaterdag

Op Wereldwaterdag (22 maart) deelde Chiquita op welke manieren zij haar waterverbruik probeert te minimaliseren en haar plantages duurzamer probeert te maken. Door middel van een moderniseringsprogramma voor haar plantages en het toepassen van waterrecyclingsystemen heeft Chiquita haar jaarlijkse waterverbruik met ruim 1,7 miljard liter water gereduceerd, zo laat het bedrijf in het persbericht weten.

Chiquita laat weten alleen irrigatie toe te passen wanneer dit strikt noodzakelijk is en heeft verspillende irrigatiesystemen geschrapt. Als onderdeel van het moderniseringsproject heeft Chiquita geïnvesteerd in mini- en micro-irrigatiesystemen, die momenteel dekkend zijn voor  6,5% van haar geïrrigeerde areaal. Het bedrijf past bodembedekkende planten en mulchlagen toe om verdamping te voorkomen en zo de hoogst mogelijk efficiëntie voor eventuele wateronttrekking te kunnen garanderen. Het bedrijf maakt op haar plantages in Costa Rica en Panama bovendien gebruik van 'groen' water (regenwater) in plaats van behandeld 'blauw' water. 

Het bedrijf zegt daarnaast te werken aan het vermindering van 2% van het waterverbruik tijdens de verwerking van bananen. Het installeert momenteel waterrecyclingsystemen en introduceert zogenaamde dry-dehandling faciliteiten, waar de bananen van de stam kunnen worden verwijderd zonder dat hier water voor nodig is. Op 26% van alle Chiquita pakstations zijn er waterrecyclingsystemen aangelegd. Het bedrijf heeft haar waterverbruik hiermee met 1,7 miljard liter per jaar weten terug te brengen, wat neerkomt op een waterbesparing van 80% ten opzichte van pakstations waar deze systemen nog niet zijn geïmplementeerd. 

Ook natuurbehoud speelt een belangrijke rol bij het reduceren van het waterverbruik. Chiquita is hiervoor samen gaan werken met het San San Project om de leefomstandigheden en het milieubewustzijn van lokale agrarische gemeenschappen te verbeteren. Dit project is onder meer gericht op het bosbehoud en het beschermen van de lagunes en stranden op de grens van Costa Rica en Panama. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven