Burger Fruchtimport: familiebedrijf uit Nürnberg viert 90-jarig jubileum

„Gastronomie en grootverbruikers steeds belangrijker"

Op veel plaatsen sluiten oude grossiers na een harde strijd om hun voortbestaan definitief de deuren. Bij de firma 'Burger Fruchtimport' uit Nürnberg– gevestigd op de Großmarkt Nürnberg – heerst er echter nog iedere nacht grote bedrijvigheid. Ondanks de toenemende uitdagingen voor middenstandsbedrijven viert het familiebedrijf, dat inmiddels door de derde generatie gerund wordt, dit jaar haar 90-jarig jubileum. 

Januari en februari zijn traditioneel de rustige maanden in de fruithandel, zo ook op de Großmarkt Nürnberg, bevestigt Klaus Burger die tegenwoordig samen met zijn neef Thomas aan het roer staat. „Wat we echter tendentieel goed verkopen in de koude tijd van het jaar, zijn gladde peterselie en bonte slasoorten uit Italië en Spanje. Momenteel kunnen we onze klanten goed van producten voorzien. Ondanks de koudegolf in Zuid-Europa is er in dit productsegment geen sprake van leveringstekorten, de consument merkt er nauwelijks iets van.“


Het uithangbord aan de gevel verwijst nog naar het 80-jarig jubileum. Dit jaar viert het familiebedrijf reeds haar 90-jarig bestaan.

Transportkosten als overkoepelend probleem
Naast de seizoensschommelingen in de fruithandel ziet de geëngageerde groothandelaar echter een overkoepelend probleem in de huidige branche. „De transportkosten c.q. tolkosten stijgen geleidelijk. Aan de andere kant blijven de prijzen in Duitsland tendentieel eerder laag. Tegelijkertijd wordt ook een belangrijk deel van de goederenstromen niet aangenomen door de handel“, vertelt Klaus.


Met Klaus (l) en Thomas Burger staat reeds de derde generatie aan het roer van het familiebedrijf.

Convenience groeit snel
Vanwege de huidige marktomstandigheden staat voor de groothandelaar vast dat de levering aan de retailsector nauwelijks nog rendabel is voor groothandelsbedrijven „Voor ons is de groothandel bijna weg, daarom focussen we ons de afgelopen jaren steeds meer op gastronomen en grootverbruikers.“ Met het oog op de actuele maatschappelijke trends moet men het assortiment noodzakelijkerwijze verder ontwikkelen om ook in de toekomst concurrerend te blijven. „De behoefte aan versgesneden producten c.q. convenience-producten neemt momenteel snel toe. Ook wij bieden sinds enkele jaren zulke producten aan.“ De jarenlange handelaar beleeft ondanks de snelle veranderingen in de handel naar eigen zeggen nog altijd plezier aan zijn werk. „Ik doe het nog altijd uit passie. In die zin is er niks veranderd.“

Verdere informatie:
Fritz Burger GmbH & Co. KG
GF: Klaus und Thomas Burger
Leyherstr. 107
90431 Nürnberg
Tel: 0911-313119
Fax: 0911-317543
info@burger-fruchtimport.de  
www.burger-fruchtimport.de 


Publicatiedatum:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven