Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Rob van Marrewijk, LEMA Tomaten:

"Voordat de onbelichte teelt start, moet meeste winterproductie wel verkocht zijn”

Tholen – Er stond vanochtend taart in de kantine bij LEMA Tomaten aan de Hoge Noordweg in De Lier. Dit alvast ter ere van het 12,5-jarig bestaan van de beide kwekers, Rob van Marrewijk en Ruud Leerdam, die in het oktober 2006 samen verder gingen. De taart is dus eigenlijk iets te vroeg, net als het feest dat morgen gegeven wordt? Rob: “Klopt helemaal, maar dit is wel een goed moment in het jaar om alvast het jubileum te vieren. Het is druk met beurzen en straks gaat ook de teelt bij onze collega’s met onbelichte teelt weer volop starten. Zelf hebben wij het met de belichte teelt ook lekker druk.”


Boven: Samen verder en taart van collega's.
Onder: Ruud en Rob in hun jonge jaren.

De teelt bij de beide telers staat er goed bij op dit moment. Al in augustus werd geplant om onder 5,5 hectare belichte cocktail trostomaten van het ras Brioso te telen. “We waren er vroeg bij en zitten inmiddels al bijna bij de dertigste zetting. Er staat al een behoorlijke plant, waarmee het de bedoeling is om door te trekken tot de teeltwissel in augustus/september.”


Rob: "Eindelijk weer lekker zon in de kas."

De prijzen zijn vanaf februari volgens Rob aardig bijgetrokken, nadat vooral in de maanden november, december en januari de prijzen niet al te best waren. “Er was gewoon te veel aanbod, vooral de cocktailtomaten werden in december niet goed betaald. Nu gaat het beter, maar je moet als belichte teler nu ook de meeste winterproductie wel weghebben, voordat in maart de onbelichte telers beginnen met oogsten. Dan wordt het met de prijzen vaak weer lastig.”

Voor meer informatie:
LEMA Tomaten
www.lematomaten.nl 
info@lematomaten.nl 

Rob van Marrewijk
rob@lematomaten.nl