CocoBomb wordt Explosive Foods

Tholen – Na enkele jaren volledig gefocust te hebben op de import en distributie van jonge kokosnoten uit Thailand is het jonge bedrijf CocoBomb toe aan een nieuw hoofdstuk. Naast de jonge kokosnoten importeert het bedrijf sinds kort ook bruine kokosnoten uit Ivoorkust en zijn de eerste containers met gember uit China aangekomen in Nederland. Daarnaast zijn er nog diverse bevroren producten die zij in Europa verkopen. Door de uitbreiding van het assortiment heeft CocoBomb besloten de naam te veranderen in Explosive Foods.

“Vanwege de groei van het bedrijf en de uitbreiding van ons assortiment hebben we besloten om een nieuwe naam te kiezen die toepasbaar is op meer dan alleen op kokos gerelateerde producten. Het is wel de bedoeling dat CocoBomb als merknaam blijft bestaan voor alle kokos producten in ons assortiment”, vertelt Daniël Penturij van Explosive Foods. “In de afgelopen jaren zijn we erachter gekomen dat de verkoop van exotische producten goed bij ons past, en daarom hebben we ook besloten om in deze productcategorie te gaan uitbreiden.”

Nam Hom kokosnoot
Jonge kokos is nog steeds het hoofdproduct van Explosive Foods. “Ondanks het winterweer van de afgelopen tijd is momenteel de vraag naar jonge kokosnoten nog steeds erg goed”. We zien ieder jaar de vraag weer groeien. Als de vraag zich op dit niveau blijft doorzetten, dan wordt 2019 een veelbelovend jaar. De vraag kent eigenlijk twee piekmomenten en dat is rond de feestdagen en de zomermaanden”, zegt Penturij. “De jonge kokosnoot die wij in ons assortiment hebben is de Nam Hom kokosnoot, die enkel in bepaalde Thaise gebieden groeit. Deze staat bekende om zijn zoete smaak waardoor veel consumenten deze het lekkerste vinden”.

“De bruine kokosnoten die we importeren hebben we zowel beschikbaar in maat 40 als maat 50. We hebben bewust gekozen voor kokosnoten uit Ivoorkust vanwege de goede kwaliteit en de populariteit. Momenteel zijn één van de belangrijkste afzetgebieden voor ons de Scandinavische landen. Wij hebben de bruine kokosnoot pas sinds november 2018 in ons assortiment en moeten nog een vol jaar draaien met het product, maar we verwachten een piek in de vraag tijdens de zomermaanden” aldus Daniël.

Chinese gember
De eerste containers met gember uit China zijn in maart aagekomen. “Gember is al jaren een populair product in Europa en wij verwachten dat deze populariteit de komende jaren alleen maar toe gaat nemen, daarom hebben wij besloten om dit product op te nemen in ons assortiment. Op basis van de eerste containers die zijn binnenkomen, hebben wij er alle vertrouwen in. Naast de verse producten hebben wij ook nog diverse bevroren producten in ons assortiment zoals pitahaya puree, kokoswater en kokosvlees die we voornamelijk bij Europese sap- en smoothiemakers afzetten”, besluit Daniël.

Voor meer informatie:
Daniel Penturij
Explosive Foods
Kaldenkerkerweg 20        
5913 AE Venlo   
+31 (0) 85 74 30 22 6              
+31 (0) 6 15 13 93 66      
daniel@explosivefoods.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven