Instrument om hardheid- en rijpheid van kersen en blauwe bessen te meten

Het Italiaanse TR Turoni, een bedrijf dat gespecialiseerd is in instrumentatie voor groenten en fruit, komt wederom met een innovatie. Tijdens Fruit Logistica in Berlijn zal het FruitFirm presenteren, dat kan worden gebruikt voor  het bepalen van de hardheidsgraad van het vruchtvlees van blauwe bessen en kersen.

"We staan in Hal 4.2 met standnummer C.12. We nemen al 20 jaar deel aan Fruit Logistica en we laten daar onze lijn van wetenschappelijke instrumenten voor de tuinbouw zien, met name hulpmiddelen voor het controleren van de mate van rijpheid en kwaliteit van groenten en fruit. In de afgelopen jaren hebben we meer niet-destructieve instrumenten op de markt gebracht om de mate van rijpheid en de hardheidsgraad van de vruchtvlees te kunnen meten. Klassieke voorbeelden zijn de DA-meter voor steenfruit, de durometer voor kersen en tomaten en de nieuwe FruitFirm", zegt eigenaar Enrico Turoni.

De Fruitfirm is een autonoom draagbaar apparaat voor het uitvoeren van niet-destructieve hardheidstests op blauwe bessen, kersen, kiwi's en ander fruit. De tool is robuust en eenvoudig te gebruiken. FruitFirm is in Nieuw-Zeeland ontwikkeld door Plant & Food Research als een onderzoeksinstrument.

FruitFirm voldoet aan de behoefte van een kwaliteitscontroleapparaat dat in staat is om de hardheid snel en gemakkelijk te kwantificeren, op een niet-destructieve manier. Het apparaat werkt door het meten van de vertraging van een kleine tip die het oppervlak van een stuk fruit raakt op een niet-penetrerende manier.

"Vooral op blauwe bessen heeft het instrument uitstekende resultaten opgeleverd en er zal veel vraag naar zijn, aangezien er geen  geschikt instrument was om de hardheid van de pulp te meten", zegt Turoni.

Contact:
T.R. Turoni srl
Via Copernico 26
47122 Forlì - Italy
Tel.: +39 0543 724848
Fax: +39 0543 774670
Email: info@trturoni.com
Site: www.trturoni.com

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven