Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aandelen Greenyard op laagste niveau sinds 1999

Ongeveer een jaar geleden stond Greenyard op het punt om de multinational Dole over te nemen, maar na maandenlange gesprekken ging het toch niet door. De Dole-eigenaar David Murdoch ging liever in zee met het Ierse Total Produce. De internationale was destijds onder de indruk van Deprez en zijn groenten- en fruitconcern, dat het AB InBev van de AGF-sector werd genoemd. Hein Deprez was begonnen als champignonteler, maar breidde zijn imperium uit tot één van de grootste bedrijven in de sector.

Een jaar later vecht Deprez tegen een van de zwaarste crisissen in de geschiedenis van zijn bedrijf. Het aandeel van Greenyard is meer dan 20% in waarde gedaald en zakt nog steeds. Afgelopen maandag gaf het bedrijf een winstwaarschuwing waarna beleggers massaal hun aandeel dumpten. Een paar dagen later, op donderdagmorgen, was het aandeel van Greenyard slechts €4,21 waard. Hoe Greenyard dit gaat oplossen is nog niet bekend, maar waarnemers rekenen op een bedrag van minimaal 100 miljoen euro dat nodig is om het bedrijf overeind te houden.

Bron: De Tijd / IEX

Publicatiedatum: