Peruaanse Luna Verde ontvangt Rainforest Alliance keurmerk

Luna Verde, één van de grootste mango-exporteurs in Peru, heeft voor haar 30 mangoplantages het prestigieuze Rainforest Alliance-keurmerk ontvangen. Het keurmerk wordt toegekend aan bedrijven die voldoen aan de Rainforest Alliance standaarden voor duurzame landbouw. Rainforest Alliance is een groeiend netwerk van telers, gemeenschappen, regeringen, milieuorganisaties en bedrijven die zich ten doel stellen de biodiversiteit te behouden en telers een duurzaam bestaan te garanderen. 

Luna Verde voldoet aan de internationale standaarden op het gebied van voeding en landbouw en zet zich in voor duurzame ontwikkeling door middel van maatschappelijk verantwoord ondernemerschap en via projecten die gericht zijn op het toevoegen van waarde voor alle belanghebbenden.

Het Rainforest Alliance-keurmerk is bedoeld om ecosystemen te beschermen en plantagemedewerkers en hun gezinnen een veilige woon- en werkomgeving, medische zorg en onderwijs te bieden. Door te kiezen voor producten, die het Rainforest Alliance keurmerk dragen, herkenbaar aan de groene kikker, kunnen consumenten bijdragen aan het verwezenlijken van deze doelstellingen. 

Luna Verde levert een bijdrage aan de lokale economie door te zorgen voor werkgelegenheid, maatschappelijk verantwoord ondernemerschap, zorg voor het milieu en het ontwikkelen van een goed personeelsbeleid. Halls, dat Rainforest Alliance gecertificeerde lychee- en avocadoplantages heeft, is blij dat haar vertrouwde mangoteeltbedrijf Luna Verde nu ook Rainforest Alliance gecertificeerd is. Het bedrijf streeft ernaar net zoveel zorg te besteden aan haar partners en het milieu dan aan haar producten. 

Voor meer informatie: 

Izam Afkir
Halls
Email: izam@hlhall.co.uk  
www.halls.co.za  
www.lunaverde.pe 
www.rainforest-alliance.org


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven