Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aandelen Greenyard in vrije val door winstwaarschuwing

Afgelopen maandag gaf het Belgische Greenyard een winstwaarschuwing. Hierdoor dumpten beleggers in het groenten- en fruitconcern massaal hun aandelen die binnen een mum van tijd een kwart van hun waarde verloren. De Nederlander Marc Zwaaneveld is door het bedrijf aangesteld om orde op zaken te gaan stellen.

Het afgelopen jaar is voor Greenyard slecht verlopen. De droogte van afgelopen zomer heeft in de eerste helft van het boekjaar een groot effect gehad op de omzet van het bedrijf. Daarbij kwam ook de listeriabesmetting die er afgelopen juli voor zorgde dat de aandelen een derde van hun waarde verloren.

Dinsdagmorgen voor het middaguur stond het aandeel van Greenyard op €5,11. Het aandeel heeft in totaal meer dan 23% verlies geleden. Vorig jaar was het aandeel nog €21,40 waard. Het bedrijf is in meer dan 25 landen actief en heeft ongeveer 9.000 werknemers in dienst.

Bron: IEX

Publicatiedatum: