Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

KiesZon voorziet DC Jumbo van 4.784 panelen

In opdracht van Jumbo plaatste KiesZon verleden jaar 4.784 zonnepanelen op het dak van een distributiecentrum in Veghel. Het is het derde dak van Jumbo dat door KiesZon werd getransformeerd tot duurzame energiecentrale. Eerder werden in 2017 al het dak van een ander Veghels distributiecentrum en het dak van het Jumbo hoofdkantoor van panelen voorzien.

In tegenstelling tot de eerder gerealiseerde zonnestroomprojecten bestaat het meest recent opgeleverde zonnedak uit polykristallijne zonnepanelen. In 2017 viel de keuze op dunne film panelen. Met betrekking tot de opstelling is er door de engineers van KiesZon gekozen voor een oost-west positionering.

Het zonnedak dat verleden jaar door KiesZon, onderdeel van Greenchoice, gerealiseerd werd is jaarlijks goed voor 1.100.000 kWh aan groene stroom. Opgeteld bij de productie van de eerder gerealiseerde zonnedaken houdt dat in dat Jumbo in Veghel zo’n 3.000.000 kWh elk jaar zelf opwekt. Dat is, ter vergelijking, genoeg groene stroom om 850 huishoudens van elektriciteit te voorzien.

Bron: KiesZon


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven