Zal de vraag naar bakbananen weer aantrekken?

De aanvoer van groene bakbananen is momenteel prima maar hier zal gauw verandering in komen. "We merken dat de huidige lage temperaturen in Midden-Amerika de productie remmen. Daarnaast maken Zuid-Amerikaanse landen, zoals Ecuador en Colombia, zich op voor het regenseizoen dat binnenkort begint. We zullen dus tot aan het einde van de maand met kleinere volumes te maken hebben." Hij voegt eraan toe dat de huidige aanvoer overeenkomt met die van vorig jaar deze tijd, vertelt Jodé M. Roggiero van het in Miami gevestigde bedrijf Freshway Produce, dat bananen uit Costa Rica, Ecuador en Guatemala importeert. 

De vraag naar bananen is stabiel en na het matige einde van 2018 zelfs weer iets aangetrokken. "Eind vorig jaar was de markt minder goed dan we hadden verwacht," vervolgt Roggiero. "We rekenden op een sterke vraag maar achteraf gezien was de vraag normaal. Het nieuwe jaar begon ook slapjes maar we denken dat de handel deze maand weer opnieuw aantrekt." 

Zullen de prijzen veranderen? 
De prijzen zijn stabiel maar Roggiero verwacht tegen het einde van de maand wat prijsschommelingen vanwege de kleinere aanvoer. Hij vertelt dat de prijzen vorig jaar rond deze tijd lager waren.

Vooruitkijkend verwacht Roggiero dat de vraag verder aan zal trekken. "Er zal meer activiteit op winkelniveau zijn. Iedereen wil klanten voor zich winnen, vandaar dat er ook meer aanbiedingen zullen zijn," legt hij uit. "Het feit dat kinderen weer naar school gaan, draagt eveneens bij aan het herstel van de normale vraag en daarnaast wordt er ook weer meer thuis gekookt."

Voor meer informatie:
Jose M. Roggiero 
Freshway Produce LLC.
Tel: +1 (786) 300-4485
jose@freshwayusa.com  
www.freshwayusa.com 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven