Capaciteit rijperij Banafood na nieuwbouw uitgebreid naar 60.000 dozen

Tholen - Bananenrijperij Banafood Services uit het Duitse Straelen heeft de nieuwbouw afgerond. Hiermee is de rijpcapaciteit toegenomen van 35.000 tot maar liefst 55.000 / 60.000 dozen.

"We zaten tegen ons plafond aan. Dit is nu onze derde uitbreiding in elf jaar tijd. Dankzij deze uitbreiding kunnen we onze service optimaliseren en verder expanderen", vertelt Hans Maagendans. “Bij deze nieuwe uitbreiding hebben wij de mogelijkheid bij acties 1728 dozen per rijpkamer te rijpen.”

Naast de rijpcellen omvat de nieuwbouw nog een koelopslag met capaciteit voor 600 pallets, die zowel voor bananen als andere producten kan worden ingezet. Deze koelruimte is op termijn tevens inzetbaar als uitbreiding van de rijperij, zodat er in een later stadium de rijpcapaciteit nog eens verhoogd kan worden met 20.000 dozen naar een totaal van 80.000 dozen per week. 

De rijpingstechnologie is gekozen voor een milieutechnisch verantwoordelijk systeem op waterkoeling. Hiervoor is een nieuwe machinekamer ingericht en zijn de laatste software-aanpassingen doorgevoerd.

Volgens Hans begint de bananenmarkt, na een lange moeizame periode, weer aan te trekken. "Traditiegetrouw is er tijdens de beurs in Berlijn altijd een dipje, maar gezien de hoge spotprijzen in Ecuador, zie ik de markt de komende weken wel verder opleven."

Voor meer informatie:
Hans Maagendans
Banafood Services GmbH
Carl-Kühne Straße 7
47638 Straelen
hans@banafood.eu
www.banafood.eu


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven