Vomar groeit autonoom met 7,3 procent

Vomar Voordeelmarkt heeft een zeer succesvol jaar achter de rug. Zo stond heel 2018 in het teken van haar 50-jarige bestaan. In dit met festiviteiten omkleedde jubileumjaar werden talrijke nieuwe initiatieven gestart die door haar bestaande én grote aantal nieuwe klanten zeer gewaardeerd werden. Naast een wekelijks attractief actie- en promotie aanbod is er hard gewerkt aan verdere ontwikkeling van de formule die staat voor de laagste prijs, de beste kwaliteit en de snelste service. Met deze formule is Vomar in 2018 voor het 2e jaar op rij de snelst groeiende supermarkt van Nederland. Ook voor 2019 is er veel potentieel voor nieuwe groei.

Marktontwikkelingen
Over de gehele linie groeit de omzet in de supermarktbranche in Nederland. Recente cijfers van onderzoeksbureau Nielsen laten een omzetstijging van 3,4% zien in 2018 t.o.v. 2017. Een belangrijk aandeel daarvan is afkomstig van Vomar dat een autonome omzetgroei kende van 7,3% en daarmee dus meer dan dubbel zo hard is gegroeid dan de totale markt. 
Daarmee is Vomar volgens Nielsen voor het 2e jaar op rij de snelst groeiende supermarkt van Nederland. In 2017 groeide de omzet van Vomar nog met 6,4% en met de prestatie in 2018 heeft Vomar haar groei dus verder weten te versnellen. 

Groeistrategie 
De ambitie van Vomar is helder. Omzetgroei in de bestaande winkels en uitbreiding van het huidige aantal van 66 vestigingen. Samen met zusterbedrijf Hoorne Vastgoed is Vomar op zoek naar geschikte locaties in het bestaande verzorgingsgebied Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht en Flevoland.

Bron: Vomar


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven