Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Beej Benders blijft bestaan

Geert Benders gaat over van PLUS naar Jumbo

Er gingen al enkele weken geruchten rond dat de Venlose ondernemer Geert Benders over zou stappen van PLUS naar Jumbo. Afgelopen week bevestigde financieel topman Ton van Veen van Jumbo Nederland dat hij een overeenkomst heeft gesloten met de Venlose ondernemer Geert Benders. Dat betekent dat de twee Plus-supermarkten in Venlo-Noord en Blerick Jumbo's worden. Beej Benders in Venlo blijft bestaan. De winkels komen niet in handen van Jumbo, Geert Benders blijft franchisenemer. Op 8 januari komen daar nadere mededelingen naar buiten. Tot die tijd willen beide partijen geen toelichting geven.

Groentenafdeling bij Beej Benders

Beej Benders is het geesteskindje van Geert Benders. "Wat ik met het concept Beej Benders wilde bewerkstelligen, is een andere manier van samenwerking in de keten van de primaire sector tot aan de consument. Om het anders te gaan doen, is transparantie in mijn ogen een voorwaarde. Die transparantie bestaat bij Beej Benders uit twee delen: letterlijk laten zien hoe je eten gemaakt wordt door ambachtslieden zoals bakkers en slagers zichtbaar aan het werk te zetten én te laten zien hoe de prijs is opgebouwd", vertelde hij in een eerder interview met ZON. Daarbij gaf hij aan dat het concept niet mogelijk was geweest zonder de twee PLUS supermarkten. In Distrifood vertelde Geert Benders dat hij met verschillende partijen in gesprek was. Jumbo zou met de kennis van LaPlace de knowhow kunnen leveren om Beej Benders te versterken.

Publicatiedatum: