Nieuwbouwproject Van Gelder groente & fruit genomineerd voor de internationale BREAAM Awards

Het nieuwbouwproject van Van Gelder groente & fruit is in de categorie Commercial Project – Design genomineerd voor de internationale BREEAM Awards. De prijzen voor duurzame gebouwen worden op 4 maart tijdens het BREEAM Awards gala in London uitgereikt.

BREEAM is een methodiek om de duurzaamheidsprestatie van vastgoed te beoordelen. Met de BREEAM Awards wordt het succes erkend van degenen die betrokken zijn bij de specificatie, het ontwerp, de bouw en het beheer van BREEAM-gecertificeerde gebouwen. Daarbij wordt gelet op de BREEAM score, de innovaties die zijn toegepast en de mogelijkheden voor opschaling.

Nieuwbouwproject Van Gelder
Op bedrijventerrein Nieuw Reijerwaard ontwikkelt Van Gelder een hypermodern bedrijfspand dat ruim drie keer zo groot moet worden als het huidige bedrijfspand. De verhuizing biedt enorme kansen zegt algemeen directeur Gerrit van Gelder: “Nieuwbouw is noodzakelijk om verder te groeien en te voldoen aan de nieuwe trends in de markt.” Voorzieningen als de High Care keuken, snijderij, warme keuken en inpakafdeling worden verder geoptimaliseerd en uitgebreid. Daarnaast wordt het magazijnproces nagenoeg volledig gemechaniseerd in het pand van 32.000 m2. En voor dit alles komt beleving centraal te staan in een Experience Center.

BREEAM Outstanding
Er is gekozen om het nieuwe pand te bouwen met BREEAM. Hier is een Outstanding certificaat behaald, de hoogst mogelijke score. Dit betekent dat Van Gelder zich onderscheid op het gebied van duurzaamheid. ‘’BREEAM-NL gaat verder dan een duurzaamheidsscan op het gebouw,’’ vertelt de algemeen directeur. ‘’Er zijn informele ontmoetingsplekken door het hele gebouw heen, ov-informatie in de centrale hal met bushalte voor de deur, een boomgaard voor de hoofdingang, diverse laadpalen voor elektronische auto’s en daglicht op iedere werkplek. Van Gelder heeft een enorme duurzaamheidsambitie,’’ aldus Van Gelder.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is dus ook maatschappelijk verantwoord bouwen voor de toekomst bij Van Gelder. Een groentenkas in bloei van 1.600m2 en de totaalbeleving in het Experience Center moeten straks een absolute eyecatcher worden van het bedrijf. De bezoekers en voorbijgangers moeten direct in één oogopslag de duurzame en innovatieve bedrijfsvoering van Van Gelder kunnen zien: van fruitgaard voor de deur tot verlichte teelt in de kas op het dak. Tevens is de nieuwbouw volledig gasloos en voorbereid op de toekomst.

Nominatie BREEAM Awards
Het nieuwbouwproject van Van Gelder is een van de zes genomineerde bedrijven in de categorie Commercial Project – Design. Opvallend is dat vijf van de zes genomineerde bedrijven uit Nederland komen. Gerrit van Gelder is erg trots met deze internationale nominatie: “We bouwen in samenwerking met Kraaijvanger Architects, Van Vliet Bouwmanagement, Adviesbureau Verhoef en W4Y Adviseurs één van de duurzaamste gebouwen in Nederland, waarbij verschillende disciplines zoals productie, transport en beleving samenkomen in één gebouw. Iets dat uniek is in de AGF-sector. Het maakt mij heel trots om te zien dat we na de nominatie voor Ondernemersprijzen BAR ook internationaal niet onopgemerkt blijven.”
Klik hier voor meer bouwupdates


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven