Italië: Carrefour werkt samen met Supermercato24

Australië: Biologische supermarkt failliet door rechtszaken
De Australische biologische supermarktketen  About Life heeft zijn faillissement aangevraagd. De reden voor het faillissement is een aantal rechtszaken, die in de afgelopen achttien maanden zijn aangespannen door leveranciers. De onafhankelijke supermarktketen heeft onlangs zijn acht vestigingen gesloten. Ook zijn de social media-accounts en een aantal onderdelen van de eigen site offline gehaald. Het bedrijf valt nu onder curatele via een aantal managers van Farnsworth Shepard. Deze managers waren echter niet bereikbaar voor commentaar.
Bron: smartcompany.com.au

Japan: 7-Eleven test technologie voor gezichtsherkenning
7-Eleven Japan heeft in Tokio bij wijze van experiment een winkel geopend, waarin betalingen plaatsvinden door middel van technologie voor gezichtsherkenning. De technologie wordt geleverd door NEC. De testfase is een voorhoede van de plannen voor volledig geautomatiseerde buurtwinkels op locaties zoals kantoorgebouwen, parkeerplaatsen en fabriekslocaties. Op deze manier kunnen consumenten alledaagse boodschappen verkrijgen op plekken waar een volledig bemande winkel commercieel gezien niet levensvatbaar is. De testwinkel bevindt zich binnen een gebouw waar een aantal dochterondernemingen van NEC zijn gevestigd. De winkel is op dit moment dan ook alleen toegankelijk voor werknemers.
Bron: insideretail.asia

Italië: Carrefour werkt samen met Supermercato24
Carrefour is een samenwerkingsverband aangegaan met de Italiaanse online supermarkt Supermercato24. Via deze samenwerking worden producten van Carrefour aan het assortiment van het online platform van Supermercato24 toegevoegd. In eerste instantie zijn de huismerkproducten van Carrefour via Supermercato24 beschikbaar in Bergamo, Bologna, Brescia, Brianza, Como, Genua, Milaan, Monza, Turijn en Udine.
Bron: retailanalysis.igd.com

Jumbo gebruikt volledig elektrische vrachtwagens
DAF Trucks heeft zijn eerste volledig elektrische vrachtwagen geleverd aan de Nederlandse supermarktketen Jumbo. De vrachtwagen van het type CF Electric is ontwikkeld door een joint venture van DAF en VDL. De vrachtwagen wordt door Jumbo gebruikt om producten te leveren aan supermarkten in het zuiden van Nederland. Jumbo-CEO Frits van Eerd kreeg de sleutels van de eerste CF Electric van DAF-directeur Harry Wolters en Willem van der Leegte, de CEO van VDL Groep. De eerste elektrische vrachtwagen is een significante mijlpaal voor DAF, VDL en Jumbo. De eerste CF Electric wordt opgevolgd door een langdurige testfase, waarin gebruik wordt gemaakt van zowel volledig elektrische vrachtwagens als hybride vrachtwagens.
Bron: daf.com

JD.com werkt samen met Thaise overheid
Het Chinese e-commerce-platform JD.com gaat samenwerken met de overheid van Thailand. Samen willen de twee partijen de handel tussen China en Thailand bevorderen. JD.com en de in Bangkok gevestigde joint venture JD Central gaan een partnerschap aan met een afdeling voor de promotie van internationale handel, die onder het Thaise ministerie van handel valt. JD.com geeft kleine en middelgrote bedrijven in Thailand ondersteuning op het gebied van retail, zakelijk inzicht, thuisbezorging en online betalingen met betrekking tot de Chinese markt.
Bron: yicaiglobal.com

Spanje: Directieleden DIA stappen op
De Spaanse retailer DIA heeft bekend gemaakt dat de directieleden Karl-Heinz Holland en Sergio Antonio Ferreira Dias per 18 december zijn opgestapt. Beide leden waren aangesteld door het bedrijf Letterone Investment Holdings, S.A, dat een belangrijke aandeelhouder van DIA is. Holland was eerder zes jaar lang actief als CEO bij Lidl, waar hij verder 23 jaar lang voor heeft gewerkt. Hij werd onderdeel van de adviescommissie van Letterone in mei 2017. Volgens DIA heeft het ontslag bij DIA te maken met de wens van beide directieleden om namens Letterone te werken aan nieuwe langetermijnplannen.
Bron: esmmagazine.com

Brazilië: Groothandelstak Carrefour opent meer winkels
De groothandelsafdeling van Carrefour, de grootste retailer van Brazilië, is van plan om in de komende drie tot vier jaar fors uit te breiden met nieuwe winkels. De Atacadão-afdeling heeft binnen de Braziliaanse tak van Carrefour de snelst groeiende omzet. Dit jaar heeft de afdeling 20 nieuwe vestigingen geopend. In een interview met Reuters gaf CEO Roberto Müssnich aan dat dit tempo ook in het komende jaar zal worden aangehouden.
Bron: reuters.com

VS: Sears maakt kosten van $443 mln wegens sluitingen
De Amerikaanse retailers Sears Holdings Corp, dat onlangs failliet is gegaan, moet wegens winkelsluitingen extra kosten maken van ongeveer $443 miljoen (€386,9 miljoen). Een aantal van deze kosten zijn al geïncasseerd in het derde kwartaal, terwijl de overgebleven kosten in het vierde kwartaal worden afgeboekt. De totale kosten met betrekking tot het sluiten van 73 Sears-winkels en 28 Kmart-vestigingen in het derde kwartaal kwamen in het derde kwartaal neer op $229 miljoen (€200,0 miljoen).
Bron: reuters.com

VS: Kroger besteedt digitale kortingsacties uit
Kroger gaat het management van zijn online kortingsacties uitbesteden vaan Inmar, een IT-bedrijf dat is gevestigd in North Carolina. You Technology is een digitaal platform op basis van cloud-technologie, dat digitale kortingen mogelijk maakt bij Kroger en andere Amerikaanse supermarktketens. Door de overeenkomst van Kroger en Inmar wordt You Technology nu een onderdeel van Inmar. Kroger zal in de toekomst gebruik blijven maken van zowel You Technology als Inmar.
Bron: progressivegrocer.com

VS: Target breidt samenwerking met Shipt uit
Target is breidt zijn bezorgdiensten uit, die door het platform Shipt worden verzorgd. Met 2019 moeten alle grote productcategorieën van Target via Shipt kunnen worden geleverd. Een jaar geleden nam Target Shipt over voor $550 miljoen (€480,3 miljoen). Voor de uitbreiding worden honderden nieuwe banen toegevoegd aan het hoofdkwartier in Birmingham, Alabama. Vooralsnog zijn er geen details bekend gemaakt over het tijdsframe waarin de uitbreiding in assortiment wordt uitgevoerd. Shipt bezorgt nu meer dan 55.000 verschillende producten, waaronder boodschappen, elektronica en speelgoed. Veruit de populairste productcategorie betreft boodschappen. Consumenten kopen online voornamelijk eieren, melk en bananen, aldus Target.
Bron: retaildive.com

Amazon en Orange combineren technologie voor stemassistenten
Amazon gaat samenwerken met het Franse telecom/bedrijf Orange. De twee bedrijven hebben elk een eigen versie van de technologie voor stemassistenten. Door de samenwerking worden die twee technologieën met elkaar gecombineerd. Volgens Orange-CEO Stephane Richard kunnen mensen die van de Orange-stemassistent Djingo gebruik maken binnenkort met de assistent producten aanschaffen via Amazon. Djingo is in samenwerking met Deutsche Telekom ontwikkeld. De samenwerking met Orange is het tweede partnerschap in Frankrijk dat Amazon in de afgelopen maanden is begonnen. Eerder werd een soortgelijke overeenkomst getroffen met een ander Frans telecombedrijf onder de naam Iliad. Door deze samenwerking wordt de Alexa-technologie van Amazon gecombineerd met de producten van Iliad.
Bron: retailanalysis.igd.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.