Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Precies op tijd voor kerst opent Frugee een nieuwe vestiging in Frankfurt

Compromisloze versheid en premiumkwaliteit garanderen

Vers fruit is tegenwoordig niet meer bij de werkplek weg te denken. Bijna iedere grote stad in Duitsland heeft inmiddels minstens één grote leverancier van groenten- en fruitmanden, die direct op kantoor geleverd worden. Ook de firma Frugee profiteert van de snel groeiende vraag naar kantoorfruit. Vijf jaar na de oprichting en precies op tijd voor de kersthandel heeft het bedrijf uit München haar derde vestiging in Frankfurt geopend. Verdere expansiestappen staan reeds op de planning, deelt directeur Julius Wenzel mee.

Momenteel heerst er topdrukte bij de hoofdvestiging in München, want veel bedrijven geven de Frugee-fruitmanden als kerstcadeau. De manden bevatten altijd het gangbare fruit zoals appelen, druiven en bananen, aangevuld met seizoensfruit zoals steenfruit en citrus. „We proberen een bonte mix samen te stellen en vermijden dat onze manden er iedere week hetzelfde uitzien. Momenteel is er veel vraag naar allerlei soorten citrus: volgende week bieden we bijvoorbeeld onze bloedsinaasappelen van het huismerk Struwwelpeter in onze fruitmanden aan. Ter decoratie voegen we vaak een handvol Physalis, maar ook aardbeien of frambozen toe.“

Bio-fruit en snackgroenten
Binnen vijf jaar heeft het bedrijf zich inmiddels ontwikkeld tot één van de grootste aanbieders van groenten- en fruitmanden in de regio München. Inmiddels werden er ook vestigingen in Berlijn en onlangs in Frankfurt geopend. Het maakt niet uit waar de fruitmanden geleverd worden, de producten worden direct van de lokale groothandelspartner afgenomen. Bij de hoofdvestiging in München levert het bedrijf dagelijks zelf verse producten aan klanten, bij de andere vestigingen leveren geselecteerde partners de producten.

Inmiddels zijn er een paar interessante verschillen tussen de afzonderlijke leveringsgebieden te zien, aldus Julius. „De klanten in de regio Berlijn zijn sterk op biologisch gefocust. Het bio-assortiment beperkt zich tot nu toe op circa 4-5 artikelen per week. Ook merken we dat snackgroenten in de regio Berlijn populairder zijn dan in München.“ Sinds kort worden er ook noten aangeboden, vertelt Julius. „Voor ons is de sleutelvraag: hoe kan men nog gezonder eten op de arbeidsplaats en daardoor ontstond het idee om noten in het assortiment op te nemen. Op dit gebied bieden we van alles aan, zowel in ongezouten als ongebrande vorm."

De logistiek is één van de grootste uitdagingen voor de leverancier. In München staat men al op het punt om ook met elektrische voertuigen te gaan leveren.

Verdere expansie
Vanwege het continue groeiende aantal (groot)aanbieders op het gebied van kantoorfruit is momenteel bijna iedere grote stad in Duitsland voorzien. Daarom is het een overweging waard om het gat in de kleinere steden te vullen. Het probleem is echter dat daar normaal gesproken geen leveranciers of groothandelaren direct in de buurt zitten. „We wilden uitbreiden naar Augsburg, maar het kwam tot nu toe nog niet tot een succesvolle samenwerking met daar gevestigde partners. Voor ons is het ook heel belangrijk dat onze producten overal van topkwaliteit zijn. Voor 2019 staan er reeds twee nieuwe openingen gepland: in Stuttgart en nog een andere stad, verklapt Julius tot slot.

Verdere informatie:
frugee GmbH
GF: Julius Wenzel
Schäftlarnstraße 8
81371 München
München: + 49 89 720 14 342
E-mail: julius.wenzel@frugee.de 
www.frugee.de 

Publicatiedatum: