Winst T&G Global loopt deuk op door goedkopere tomaten en kleine druivenoogst

T&G Global zegt dat z'n jaarlijkse winst dit jaar meer dan halveert door goedkopere tomaten en druiven die door het weer aangetast zijn in Peru. 

De netto winst zal dit kalenderjaar 7- 8,7 miljoen zijn. De lagere tomatenprijzen treft T&G en z'n Peruaanse druivenafdeling had te maken met een kleinere oogst. Het bedrijf bevestigde de ongewoon lage prijzen tijdens de halfjaarlijkse update. 

General manager Gareth Edgecombe: "De raming van 2018 daalt t.o.v. 2017 en voor 2019 wordt een aanzienlijke verbetering verwacht doordat de voordelen van recente efficiƫntie en kwaliteitsverbetering worden gerealiseerd."

T&G heeft zich gefocust op het laten groeien van z'n kernbusiness, wat leidde tot investeringen. Dat omvatte de verkoop van ENZAFoods aan Cedenco Foods New Zealand en de verkoop van z'n kiwiboomgaarden in Kerikeri. 

T&G's eerste halfjaarlijkse resultaat omvatte een verlies van 1,7 miljoen euro uit stopgezette operaties vergeleken met een winst van 1,3 miljoen euro uit deze bedrijven een jaar eerder. De stopgezette units droegen een verlies van 15,4 miljoen euro bij in kalenderjaar 2017. 

De aandelen, waarvan het Duitse BayWa 74% bezit, waren onveranderd op 2,6 euro, met een daling van 8,2% tot nu toe dit jaar.   T&G zal z'n jaarlijkse resultaten op 27 februari bekend maken.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven