Dadels zijn al decennia lang geliefd rond de kerstperiode. Er wordt dan ook een piek met betrekking tot de afzet geregistreerd. "Vorige week was iedereen op zoek naar dadels, groenteboeren en supermarkten onder andere en ze waren allemaal op zoek naar kwaliteitsdadels", zegt een groothandelaar.

Grote dadels van optimale kwaliteit, verpakt in een luxe verpakking

De groothandelaar heeft dadels van hoge kwaliteit en van vrij groot formaat. Deze zijn verpakt in een aantrekkelijke geschenkverpakking, afkomstig uit Israël.

Dadels in een verpakking van 1 kg

"De prijzen variëren naar gelang de grootte, maar de grootste dadels worden afgezet tegen €13,80 per kilo. De kleinere gaan voor ongeveer €10,00 per kilo, maar vanuit kwalitatief en organoleptisch oogpunt zijn deze net zo goed", zegt de groothandelaar.

Chileense kersen

Ook de Chileense kersen zijn momenteel verkrijgbaar. De prijzen passen bij de periode, maar zijn niet zo hoog. Wij zetten ze af tegen €16,00 per kilo. Daarna is het aan de winkeliers voor welke prijs ze worden afgezet aan de consument. In sommige gevallen vragen ze er drie keer zoveel voor.

"Er zijn veel alternatieven en retailers proberen een zo breed mogelijk assortiment te hebben zodat de consument wordt gestimuleerd om te kopen. Toch is er nog geen sprake van substantiële toenames, dus hopelijk gaat het nu, in de week voor kerst, beter", concludeert de groothandelaar.