€3,9 miljoen beschikbaar voor verschillende telers

Griekse kiwiteler plant grote uitbreiding dankzij EU-subsidie

Griekse kiwitelers beleven goede tijden nu zij goedkeuring hebben gekregen voor een langdurig operationeel programma. De EU accepteerde aanvragen van verschillende telersorganisaties en Zeus was één van de bedrijven die hiervan heeft geprofiteerd. 

Christina Manosis, exportmanager bij Zeus, is in haar nopjes met het feit dat haar bedrijf in aanmerking komt voor het langetermijnproject: "We hebben van de EU goedkeuring gekregen voor een vijfjarig operationeel programma, waarmee investeringen ter waarde van €3,9 miljoen worden veiliggesteld, deels gesubsidieerd door de EU."

Het programma zal onder meer bestaan uit de aankoop van nieuwe hightech sorteermachines voor fruit en 3D-camera's voor het bepalen van de externe kenmerken, vorm en kleur. Ook de oogst zal totaal veranderen, waarbij van kisten van 20 kilo overgegaan zal worden op grote kisten. De investering omvat daarnaast nieuwe machines voor het sorteren en verpakken. Tot slot maakt het programma het mogelijk om een totaal nieuw informatie- en WMS-systeem te implementeren waardoor alle procedures eenvoudiger uit te voeren zijn en het fruit gevolgd kan worden van de ontvangst tot aan het verpakken en verladen. We streven ernaar 'papieren' procedures volledig te vervangen door informatie eenvoudig digitaal op te slaan wat eveneens zal zorgen voor een veilig en volledig traceerbaar product."


Links, Christina Manosis, exportmanager bij Zeus

De investering is goed nieuws voor de toekomst aangezien Zeus van plan is om nieuwe rassen op de markt te brengen: "We werken aan een onderzoek & ontwikkelings-project voor nieuwe golden kiwirassen, waarvan alle rechten toebehoren aan het in Italië gevestigde NEW KIWIPLANT, waarvan Zeus gedeeltelijk eigenaar is. We bevinden ons nu in de tweede fase waarbij we nieuwe onderzoeksresultaten ten uitvoer brengen door in zowel Italië als Griekenland proefpercelen aan te leggen," licht Manosis toe. "Zeus werkt daarnaast aan een apart onderzoeks- en ontwikkelingsproject voor druiven, in het kader waarvan we nu al op meerdere percelen rassen van IFG testen."

Zeus heeft echter nog meer innovaties in petto en werkt aan de verbetering van haar processen door te investeren in software. "We hebben in-house het nieuwe softwaresysteem ZEUSCORE ontwikkeld, dat alle praktijken van telers op de verschillende plantages registreert en monitort. Het is een cloudoplossing die ons in staat stelt om overzicht te houden en de telers in onze organisatie de juiste begeleiding te bieden. Op deze manier beschikken we over alle informatie die we nodig hebben van ieder bedrijf en dat volledig digitaal. Dit systeem is helemaal aangepast aan de kwaliteitscriteria en specificaties van Zeus en werd ontwikkeld door het IT-team van Zeus," aldus Manosis. 

 

Voor meer informatie:
Christina Manosis
Zeus Kiwi SA 
Tel. +30 2351 053559
Dir. Line +30 2351 045395
Mob. +30 697 2822 075
Email: christinam@zeuskiwi.gr  
www.zeuskiwi.gr 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven