Tholen - Ook al ben je 52 jaar een vaste waarde, een AGF-speciaalzaak past niet meer in hartje Rotterdam waar horecagelegenheden de plek van winkels overnemen. Ook in het pand van AGF-speciaalzaak Vreugdenhil aan de Karel Doormanstraat komt horeca. 

Marco Vreugdenhil in zijn zaak aan de Karel Doormanstraat waar straks een horecagelegenheid komt

"Wij waren nog de laatste der Mohikanen. Vroeger was het een echte boodschappenstraat, met een bakker, melkboer, slager, enzovoort. Die zijn in de afgelopen jaren vervangen door horecazaken en dat trekt heel ander publiek.


Vreugdenhil Karel Doormanstraat

Bij de Karel Doormanstraat kwamen voornamelijk nog kantoorklanten en dat genereerde niet genoeg winkelomzet. De binnenstad is tegenwoordig heel lastig per auto te bereiken, dus klanten komen er niet meer voor hun wekelijkse boodschappen. Gelukkig bleef de onderneming gezond door de levering van catering, werkfruit en bedrijfslunches. Maar daar is niet zo’n duur huurpand voor nodig.” 

Vreugdenhil aan de Lusthofstraat

De sluiting gaat Marco wel aan het hart, hij is de 5e generatie in de groente- en fruithandel en groeide op in Karel Doormanstraat waar zijn ouders de winkel begonnen. "Het is toch mijn kindje. Het is afscheid van de winkel waar ik meer dan vijftig jaar heb geleefd, gewoond en gewerkt. Nu ga ik op zoek naar een nieuwe locatie. Er zijn vast nog wel plekken te vinden waar locatie en andere ondernemers elkaar versterken”, aldus Marco.

Vreugdenhil Lusthofstraat

Marco opende een aantal jaar geleden een tweede winkel in de Wijk Kralingen waar hij zich nu op gaat richten. “Veel van mijn klanten gaven de voorkeur aan de winkel aan de Lusthofstraat waar nog allerlei versspeciaalzaken te vinden zijn. Daar kun je wel gemakkelijk parkeren", vertelt Marco. De winkel loopt prima. Het is een winkelstraat waar Rotterdammers nog hun weekboodschappen komen doen bij speciaalzaken. Daarnaast is de winkeliersvereniging levendig en worden regelmatig gezellige evenementen georganiseerd, zoals een kerstmarkt en wielerronde. 

Vreugdenhil Lusthofstraat

Voor meer informatie:
Vreugdenhil
Marco Vreugdenhil
Lusthofstraat 62b
3061 WG Rotterdam
T: 010 - 818 47 37
info@vreugdenhilfruit.nl 
www.vreugdenhilfruit.nl