Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Metcash: bescheiden winst onder uitdagende omstandigheden

Target en Metro AG gaan samenwerken in startup versnellingsprogramma

Litouwen: Maxima Grupe vestigt International Sourcing tak
De Maxima Grupe heeft een nieuwe tak opgericht, Maxima International Sourcing, die gecentraliseerde inkoopfaciliteiten binnen de group zal concentreren. Het bedrijf zal voorzien in diensten voor de bedrijven in het Baltisch gebied, Polen en Bulgarije. Ook wordt een private label ontwikkeld en worden ze betrokken bij groothandelsactiviteiten. Maxima Grupe zei dat het bedrijf begin volgend jaar opgericht zal worden. Maxima International Sourcing wordt een onderafdeling van Franmax, wat momenteel franchise en agentschapsdiensten levert aan de bedrijven van de group.

Bron: esmmagazine.com

Europese Centrale Bank gaat de strijd aan met PayPal met het TIPS instant payment system
De Europese Centrale Bank introduceerde een nieuw systeem met als doel banken a la minute betalingen te laten verrichten door heel Europa, waarmee de concurrentie met PayPal en andere wereldwijde techgiganten aangegaan wordt. De ECB's TARGET Instant Payment Settlement (TIPS) werd binnen een jaar ontwikkeld en laat mensen en bedrijven in Europa binnen enkele seconden euro's naar elkaar overmaken, ongeacht het tijdstip van de transactie. Amerikaanse bedrijven als PayPal, Google, Facebook en Amazon en China's Alibaba en Tencent domineren momenteel zulke diensten in Europa.

Bron: itnews.com.au

VK: McColl's geeft een update voor Q4 en een voorlopig jaaroverzicht
De Britse retailer McColl's heeft een z'n handelsprestaties voor het laatste kwartaal van het jaar bekend gemaakt met een totale opbrengstdaling van 0,5% in de loop van 13 weken. Door de overname van ongeveer 300 Co-op winkels in 2017 komt de groei voor het hele jaar op 8,3%. De omzetgroei van Q4 verbeterde t.o.v. Q3, die met 0,9% gedaald was. Deze betrekkelijke verbetering werd ondersteund door goede prestaties in het tabakssegment; hoewel deze door de lage winstmarge een beperkte invloed op de winst had. Over het hele jaar daalde de omzetgroei met 1,4%.

Bron: retailanalysis.igd.com

Australië: Metcash boekt bescheiden winst onder uitdagende omstandigheden
Metcash heeft een statutaire winst van 60,9 miljoen euro na belastingaftrek gerapporteerd, een groei van 3% in vergelijking met dezelfde voorgaande periode. De retailer, die eigenaar is van de IGA supermarktketen, bracht de winst op een stijging van 2,2% naar 3,9 miljard euro en betaalde een interim dividend van 6,5 cent per aandeel. 

Bron: insideretail.com.au

Frankrijk: Carrefour proef met vrachtfietsen
Vanaf 1 december 2018 voert Carrefour in Marseille testen uit met levering aan huis met elektrische fietsen. De fietsen worden geleverd door Agilenville en gefabriceerd door Kleurster. Ze kunnen tot 300 kg aan producten vervoeren en halen een snelheid van 15 km/uur. Ze zijn voorzien van verwarmde en gekoelde dozen en van LED verlichting.

Bron: retailanalysis.igd.com

Duitsland: Target en Metro AG werken samen met startups
Target gaat samenwerken met het Duitse Metro AG in een nieuw startup versnellingsprogramma, de METRO Target Retail Accelerator. Het programma heeft ten doel startups te identificeren die kunnen helpen het aanbod te differentiëren, de klantervaring te versterken en innovatieve technologieën te ontwikkelen. Target heeft proeven gedraaid met meer dan de helft van 30 startups die aan het programma deelnamen. Het 14-weekse programma met Metro start volgend jaar mei. Elke startup kreeg een aanvangsinvestering van 105.000 euro. Deelnemende bedrijven krijgen begeleiding. 

Bron: retailanalysis.igd.com

VS: Wegmans komt met eerste Washington DC winkel
Wegmans begint een winkel in Washington. Het project heeft een waarde van 562 miljoen euro. Ralph Uttaro: "We hebben verschillende verzoeken voor een winkel in het District gekregen sinds we naar Virginia en Maryland uitgebreid zijn. We willen de beste ingrediënten leveren en voeding gemaakt met de kwaliteit van restaurants, lage prijzen en een goede klantenservice."

Bron: delimarketnews.com

VS: plotseling vertrek van Sprouts CEO Amin Maredia verbaast de sector
Amin Maredia, die hielp Sprouts Farmers Market groot te maken, treedt per 30 december terug om een andere kans te grijpen. Jim Nielsen en Brad Lukow zoeken nu een opvolger. De verbazing rond het vertrek van Maredia zorgde voor een daling van de aandelen van de retailer van bijna 14%. 

Bron: winsightgrocerybusiness.com

VS: Supervalu stopt met 2 Colorado DCs
Supervalu’s distributie afdeling, Advantage Logistics USA West, stopt met 2 distributiecentra in Colorado. De opslaglocaties zullen midden februari gesloten worden. Hierdoor worden 750 werknemers getroffen. Windigo Logistics is van plan deze locaties over te nemen en zoveel mogelijk van de huidige werknemers in dienst te nemen. 

Bron: progressivegrocer.com

VS: Albertsons sluit slechtlopende Texas winkels in 2019
Albertsons herstructureert z'n zuidelijke afdelingen en plant slechtlopende winkels te sluiten. De retailer zal twee Dallas locaties in januari dichtgooien. Ook andere zaken staan op de lijst. De werknemers zijn al ingelicht.

Bron: winsightgrocerybusiness.com

VS: Coborn's koopt Hornbacher's supermarkten van UNFI/Supervalu
United Natural Foods, die eerder dit jaar Supervalu overnam, heeft een koper voor Hornbacher's keten in Noord-Dakota gevonden. The Providence zei dat St. Cloud (van Coborn) 7 van de 8 Hornbacher's winkels zal kopen, samen met een winkel die nog in ontwikkeling is. Coburn heeft 53 winkels. Verwacht wordt dat de naam Hornbacher's gehandhaafd blijft en dat Supervalu blijft leveren.

Bron: winsightgrocerybusiness.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.