Sebrechts viert 60-jarig bestaan in nieuw pand

Tholen - Afgelopen zaterdag opende Sebrechts Groenten & Fruit hun nieuwe magazijnen aan de Kielsbroek in Antwerpen. Het was dubbel feest want ook viert het bedrijf hun 60 jarig bestaan. Inmiddels staat ook de 3e generatie Sebrechts, de zussen Ellen en Nathalie, aan het roer, samen met vader Karel en Bart, de partner van Ellen.

Klik hier voor de fotoreportage

Familie Sebrechts met partners

Het was een feestelijke dag maar ook een tikje emotioneel omdat er afscheid werd genomen van de magazijnen waar vanuit de groothandel al 40 jaar werkte en de roots van het familiebedrijf daar liggen.

De nieuwe magazijnen zijn qua omvang bijna het dubbele, Sebrechts is uitgebreid van 1600 m2 naar 2200 m2. "Dat is nodig omdat we ons assortiment steeds verder willen uitbreiden. De voorraden blijven we zo klein mogelijk houden, we streven naar elke dag vers product", vertelt Ellen. Ruimte is ook nodig omdat de rechtstreekse belevering van afnemers toeneemt naast de cash&carry voor de klanten die hun handel zelf halen.

"We groeien dus hard maar ons doel is niet om heel groot te worden. We willen alles zelf onder controle houden, van aankoop tot verkoop. Als zaakvoerders hebben we altijd rechtstreeks contact met onze klanten en dat willen we zo houden", benadrukt Ellen.

Een aantal toeleveranciers gaven een toelichting over hun merken en producten

De zussen Ellen en Nathalie stapten samen met Bart begin 2017 in het familiebedrijf toen zij de zaakvoering van hun oom Dirk overnamen. "We zetten de droom door", zei Ellen. 
Haar grootvader had samen met zijn broer een fruitbedrijf en zijn 60 jaar geleden begonnen met de groothandel. Hun zoons Karel en Dirk namen de hardfruithandel over en startten met het importeren van citrus onder het eigen merk Picnic. 10 jaar geleden breidde Sebrechts uit met groenten toen inkoper Rogier de Wachter in dienst kwam. 

Klik hier voor de fotoreportage

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven