MexicoGAP klaar voor snelle groei

Op 8 november heeft Mexico Calidad Suprema op de GlobalGAP-top in Madrid aangekondigd dat het aantal Mexicaanse telers met een MéxicoGAP en GlobalGAP certificering zal groeien van 200 (3.600 hectare) naar 2.200 (9.900 hectare).

Kaderovereenkomst
Als onderdeel van een kaderovereenkomst gesloten tussen Mexico Calidad Suprema en de SENASICA-SAGARPA (Mexicaanse Voedsel en Waren autoriteit) heeft men besloten tot het implementeren van een programma tot verminderen van verontreiniging (SRRC) van de omgeving. De overeenkomst ondersteunt telers met trainingsprogramma's, technische ondersteuning en het analyseren en onder controle houden van contaminanten om zodoende de certificering te behalen.

Daarnaast heeft Mexico Calidad Suprema een veelzeggende overeenkomst gesloten met de grootste organisatie van Avocadotelers, the Association of Michoacán State Avocado Producers and Packers (APEAM), om een voedsel veilig programma in 500 (8.900 hectare) boomgaarden te implementeren. Om een voorbeeld te geven 58% (70.000 hectare) van de totale Michoacán’s avocado oogst is bestemd voor export. Echter 16.6% (20.000 hectare) werkt onder certificering.

Succes in export
Hurts's Mexico, het Mexicaanse filiaal van het Amerikaanse Hurt's Berry Farm, die al meer dan 12 jaar in Mexico opereren, heeft het meest geprofiteerd van het MéxicoGAP programma. Het bedrijf heeft frambozen, blauwe bessen en bramen naar de Europese en Aziatische markt, waaronder Engeland, Duitsland, Nederland, Spanje, Hong Kong, Singapore, Taiwan en Japan geëxporteerd.

De MéxicoGAP certificering heeft Hurt's Mexico toegang gegeven tot deze Europese en Aziatische markten omdat ze garantie konden geven op het gebied van kwaliteit, voedselveiligheid en de rechten van de werknemers. MéxicoGAP certificering is heel belangrijk voor ons bedrijf maar ook voor de totale bessensector. Het integreert agrarische toepassingen met duurzaam ondernemen, milieu en sociale verantwoordelijkheden. 

Voor meer informatie:
Patricia Moreno
Tel: +32 485 51 72 66

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.