Tijdens de advent is de afzet van noten en gedroogd fruit hoog. Vooral in december is veel vraag naar gedroogde vijgen, abrikozen en dadels als ook naar wal- en pistachenoten. Dit piekseizoen begint voor Seyfettin Kaplan van Seyfi in Karlsruhe goed. De eigenaar ziet interessante trends op dit gebied. 

Groothandelaar Seyfettin Kaplan voor zijn bewaarloods op de Karlsruher groothandelsmarkt

 

Mexicaanse dadels

Kaplan is in Karlsruhe de enige met noten en gedroogd fruit. 80% van z'n afzet gaat naar marktkooplui, retailers en restaurateurs die de goederen bij hem oppikken. "Het is piekseizoen voor mij. We bieden Medjoul dadels uit Israël aan. Vanaf november ronden Mexicaanse goederen het assortiment af."

Links: Medjoul dadels uit Israël
Rechtst: 'premium dadels' van het Mexicaanse Golden Palm merk

Een paar jaar geleden voegde hij Mexicaanse dadels aan z'n lijn toe. Daar heeft hij tot nu toe nog geen spijt van. "We verkopen Mexicaanse dadels als premium product. Ze kosten vergeleken met Medjoul dadels 5 euro per doos van 5 kg meer."

Gedroogde vijgen komen vooral van Nederlandse partners

Chileense walnoten
Een groot deel van deze lijn krijgt de retailer via Nederlandse leveranciers, zoals Tovana, Daily Nuts en Denimpex. Kaplan ziet op dit gebied verschillende trends. Pijnboompitten verkochten heel goed, maar daar is momenteel niet veel vraag naar. Pistachenoten en amandelen gaan goed. Walnoten uit Chili verkopen snel per 5 kg verpakkingen.

Noten bij Seyfi 

Verfijnde delicatessen
Naast de kerstperiode verkoopt Seyfi aan veel aan delicatessenzaken. Nieuw in het assortiment zijn gegrilde pepertjes. Ook olijven zijn belangrijk. Maar hierin voorziet Kaplan een schaarste op de markt. Voor meer informatie:
Feinkosthandel Seyfi 
Inh. Seyfettin Kaplan 
Weinweg 43, 76137 Karlsruhe
+49 721 6239730
info@feinkosthandel-seyfi.de 
www.feinkosthandel-seyfi.de