Plaatsing van 10.360 zonnepanelen bij Weyers op Fresh Park Venlo gestart

De Weyers Groep is actief op gebied van teelt, sorteren, verpakken, transporteren en de handel (im- en export) van verse groenten en fruit. De groep heeft vestigingen in Venlo, De Lier, Dirkshorn, Zeewolde, Weeze en Geldern in Duitsland.

In november 2018 zijn de montagewerkzaamheden van de zonnepanelen bij Weyers GmbH van de vestiging op Fresh Park Venlo begonnen.

Op het 30.000 m² grote dak worden nu 10.360 zonnepanelen met een totaal vermogen van 3.574 kWp geplaatst. De installatie zal per jaar meer dan 3 miljoen kilowattuur stroom opwekken. Er is bewust voor een oost-west opstelling gekozen om energie in eigen huis te kunnen verbruiken om zo veel mogelijk „grijze“ stroom door ecologisch „groene“ stroom te vervangen. Doel van het project is meer dan 50% van de benodigde stroom zelf duurzaam op te wekken. Bovendien wordt er op zonnige dagen via het net ook nog een grote hoeveelheid groene stroom voor andere bedrijven en huishoudens ter beschikking gesteld. Deze stroom kan eenvoudig bij andere bedrijven op Fresh Park Venlo, de stad Venlo of in de gemeente Grubbenvorst verbruikt worden. Het zonnepark behoort tot een van de grootste in Limburg en zal begin februari 2019 gereed zijn voor productie.

Het doel om uiteindelijk compleet duurzaam en CO² neutraal te zijn wordt hiermee bijna bereikt. Het pand heeft namelijk ook geen gasaansluiting, want een aardwarmtebron voorziet het pand van de benodigde warmte energie.  

De groene footprint wordt steeds verder uitgebreid binnen de Weyers Groep. Het volgende zonnepanelen project is in voorbereiding.

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven